Nu-i portofel, este o plăcuță unde ții notate parolele pentru deschiderea portofelului de cryptomonede.
Recent Elon Musk a anunțat că acceptă Bitcoin din nou ca să-ți cumperi o Tesla și prețul a sărit din nou. A ajuns o mașină de doi bani, dacă banii sunt Bitcoin. Cu 2 ₿ ai mașină nouă, electrică.
Citeam zilele trecute despre un tip care mai are 2 încercari din 10 rămase să decripteze un HDD cu Bitcoin de 150 de milioane de dolari. Dacă omul era de modă veche – verba volant, scripta manent – avea un portofel cu cheile de decriptare și azi pușca din degete pe plajă, sub palmier.
Se cumpără frumos plăcuțe din metal inoxidabil și un set de poansoane cu toate caracterele și îi lua 10 minute să caligrafieze frumos baza pentru o pensionare liniștită. Sunt mai multe metode de a ține minte niște parole, un portofel de acum înainte poate arăta foarte diferit față de ceea ce eram obișnuiți. Cardurile sunt deja uzuale, nimeni nu a mai ținut o cărămidă de bancnote în mână în ultimii 5 ani decât în condiții puțin alături de lege.
Lemnul din acest articol este la partea de poansoane, îmi plac tare mult cutiuțele cu literele pe capătul de lemn. E vreo 30-40 de euro un set, dar la fel de bine se găsesc si ștampile cu litere sau cu alte simboluri. Utilizarea lor se extinde, desigur, se pot ștanța nume de fabricant, chiar și pe lemn. Am scris anterior despre ceva similar – Ștanță arsă
Mie îmi place cardul, chiar dacă plasticul nu pare să simbolizeze chiar valoarea din spatele unei benzi magnetice sau a unui chip. Azi banii sunt doar numere, nu o să mai vedem cazuri ca și J.P. Morgan căruia tatăl i-a arătat 1 milion de dolari gheață, în bancnote clădite pe o masă, ca să nu se mai fibrileze gândindu-se cum arată bani mulți. Vizionați ”The men who built America ” … este tare faza.
Poate n-ați știut că se vând poansoane și că folosind metode antice de gravare puteți salva, într-o manieră ce nu se poate hăkui, informații altfel decât digital.