Proiectul cabanei de la Baia Sprie poate fi replicat

Am pus la dispoziție gratuit proiectul cabanei de la Baia Sprie din momentul în care a fost făcut

proiectul cabanei

Proiectul cabanei de la Baia Sprie poate fi downloadat din link-ul de mai jos. Nu este proiectul arhitectului, ci schițele făcute de Dragoș Costache în SketchUp, pe baza cărora a fost construită această cabană. Nu am dreptul să public munca arhitectului, însă constructorii au folosit aceste schițe pentru a întocmi necesarul de materiale pentru structură și au ridicat efectiv construcția pe fundația de 8×5 m.

PDF proiectul cabanei de la Baia Sprie
Arhiva cu fisierul SKP si PDF-uri – download

Dacă încă nu știi despre începuturile construcției poți citi cum am început acest proiect de suflet.

De-a lungul timpului, am avut discuții telefonice cu mulți oameni interesați de proiectul cabanei, care au citit articolele publicate până acum pe această temă, în care am prezentat pașii parcurși. Sunt deja în urmă cu scrisul, am noi detalii realizate și urmează să facă subiectul unor noi scrieri.

Cu toate că www.stejarmasiv.ro este o entitate online, pot afirma că offline se întâmplă cele mai frumoase urmări ale contactelor rezultate din comunicările virtuale.

Duminica aceasta, care a trecut, am primit vizita lui Cristian și a meșterului Vasile Hotico, care au discutat cu cabana în față, analizând detalii constructive, posibilitatea replicării acestui proiect în zona Sibiului.

Trebuie neapărat să alătur două imagini din același loc, prima din 2017 cu Vasile și echipa după realizarea structurii și a doua, la 5 ani distanță, în septembrie 2021, cu cei care au participat la întâlnirea unde s-a discutat replicarea cabanei.

structura de rezistenta proiectul cabanei
2017 – Vasile Hotico este al doilea de la stânga la dreapta
proiectul cabanei
2021 – discuție recentă pe proiectul cabanei, cu rezultatul vizibil

Am pus la dispoziție locul și planurile și timp de câteva ore s-a arătat efectiv pe segmente, cum s-au aplicat soluții constructive, sugestii de îmbunătățiri, urmând ca oferta lui Vasile Hotico să îi ofere lui Cristian ocazia de a se folosi de experiența mea în demersul de a construi o altă ”soră” a cabanei mele, la Sibiu.

Sunt convins că nu vor fi identice, deși se dorește tot acoperiș cu draniță. Pentru draniță vorbiți direct cu Ghiță Lozin din Budești, Maramureș

Compartimentarea interioară diferă față de planuri, a mai apărut un planșeu, cel despre care am scris aici – Planșeu din lemn – grindă centrală și traverse. Podelele din stejar sunt mândria mea, și recent am montat și scara interioară. Urmează să construiesc o ușă culisantă, va fi testul pentru a decide dacă soluția mea tehnică se poate aplica peste un an sau doi la casa familiei, ce se va ridica cu ajutorul Qual Construction Bois.

Cabana aceasta este locul de joacă pentru doi adulți. Ne permitem să greșim, să încercăm, să experimentăm. Ne încercăm forțele și am aflat că nu e floare la ureche trecerea de la ”roșu” la finisat. Structura și fundația au fost demersuri mari, din tot proiectul cabanei s-au realizat cel mai rapid.

Când am făcut binalele sau la izolarea pereților am realizat că timpul muncit efectiv justifică prețurile pentru aceste părți din construcție cerute de echipele de meșteri, fără a mai pune la socoteală priceperea și ”mâna” calificată de experiență.

Voi continua să ofer gratuit ( în limita timpului disponibil) informații celor care se încumetă să se murdărească pe mâini și aleg să abordeze astfel de construcții. Mă bucură că sunt tot mai mulți cei care caută să coboare din apartamente pe pământ. Pentru noi grădina de legume și flori este o parte importantă, alături de plantația de coacăzi, pentru că sunt convins că va conta tot mai mult ce alegem să mâncăm.

S-aveți soare-n suflet și-n priviri!

S-a întâmplat în Noiembrie 2022 – Cabană din lemn pe șuruburi de fundație metalici – Structura și învelitoarea de draniță sunt montate la Șura Mare, în Sibiu.

Am scris pe același subiect și :

Planșeu din lemn – grindă centrală și traverse

Podele din scândură de stejar – montaj

O poveste din ce în ce mai frumoasă – cabana din lemn

Copertina intrare – adică pentru ușa de intrare

Încălzirea unei cabane sau a unei case de vacanță 

Soba din fontă pentru cabana

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Îți mulțumesc pentru tot.
    Înțelegerea cu prietenul Vasile merge mai departe și vom porni lucrările îndată ce va fi disponibil.

  2. #2 Comentariu nou

    Buna ziua! Mulțumesc mult pentru informații. Mi-ați putea spune, va rog, cu ce ați tratat dranița?

    • cu nimic, inca. Ar trebui, stiu, insa nu am avut timpul inca pentru asta. O voi da cu ulei Woca, de exterior, suflat cu pistolul. Poate reusesc vara urmatoare, nu cred ca anul acesta mai prind zile cu soare si sa se potriveasca timpul sa lucrez 2-3 zile doar la acoperis

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.