Rasnita de piper manuala, mecanică, veche, funcțională, Vintage

Rasnita de piper - Vintage Rasnita de piper – Vintage

Adica Vintage pe naiba, asta e rasnita de piper adevarata. Asa mi-o aminteam de când pot accesa in memorie cele mai vechi si prafuite locatii unde țin amintiri. Am cumparat-o dimineata cu 15 lei din targul de vechituri. Mi-aș face o colecție de astfel de obiecte. Sunt pe cât de funcționale, pe atât de frumoase. Nu e de ținut în vitrină, ci de folosit.

Deci, avem un produs tot din lemn, neamtul din Orasul Muhle nu s-a zgarcit si cu atentie la detaliu, a construit-o solid, din scandurica de lemn de 8 mm (am masurat-o), 6 fete, masiv, nu furnir. Inclusiv sertarasul are lamele metalice de compresie ca sa stea fix si sa nu cada tocmai când e plină cu piperul macinat ” a’ preferance”. Nu de alta dar face rău la nasul gospodinei si stranuta în loc sa găteasca.

O minunatie, mai am una, din tabla, dar asta e mult mai bine pastrata. Prietenul meu Cipri si-a luat o altă rasnita de piper, tot acum, cu ștanta pe capacul de jos si anul fabricatiei 1978. Deocamdata starea ei nu permite utilizarea pentru ca e neaparata nevoie de o curatare temeinica. Lemnul mai putin, metalul din plin.

Mare bucurie, că am gasit-o. Cred ca in Germania românasii nostrii golesc câte-o bucatarie întreaga, cu preș, cruce de pe perete si linguri. Fabulos ce poti sa gasesti in Ócskapiac.

Rasnita de piper - Vintage
rasnita de piper

Rasnita de piper - Sigla Orasului Muhle

Rasnita de piper - Rotile de macinat

Cred din tot sufletul că s-au inventat lucruri bune si funcționale acum 100 de ani, ca și această rasnita de piper, care nu trebuie schimbate doar ca moft. Tehnologia ar trebui să crească pe zone unde e nevoie de inovație, nu pe cele consumerisme, să înlocuiești solnița tot la 2 ani. Nu face altceva, tot aceeași operațiune. Știu că altfel ar sta fabricile degeaba, dar nu e o soluție să produci întruna deșeuri, aruncând ceva funcțional, ca să cheltui banii pe ceva nou.

Update 2020 – folosesc rasnita de piper de 8 ani, este impecabilă ca rezultat si aromă. Nu se compară piperul boabe proaspăt râșnit cu cel praf din comert.

Cu drag, de moda veche.

Catalog mobila lemn masiv mese scaune stejar

Rasnita de piper - Sigla Orasului Muhle
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Super

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.