Pe la jumătatea lunii februarie anunțam tragerea la sorti dintre adresele de email care confirma că sunt cititori activi ai newsletter-ului. Am trăit experiența unor campanii de fidelizare goale de conținut din partea furnizorilor de servicii cei mai diverși si cred că primii care trebuie recompensați sunt cei care deja au un istoric în relația cu o companie, înaintea celor care se înscriu noi convinși de o oportunitate.
Ca urmarea, din lista celor cărora le trimitem email în mod regulat am cerut prin comparare, programului Mailerlite pe care il folosim să compunem newsletterul să ne confirme cei care sunt deja abonații noștri. Pesemne că articolul – Masa consola de perete – model Provence cu 2 sertare – a fost convingător, și am avut încă 20 de noi înscriși în ziua publicării lui.
Am considerat corect să răsplătim fidelitatea și am introdus pentru selectare lista celor 471 de abonați care au confirmat adresa, înscriși anterior datei de 19.februarie.2018. Lista noastră este de câteva mii și avem o rată destul de bună de deschidere și parcurgere a emailurilor trimise, comparativ cu mediile branșei. Mai bine de 25% din lista oficială sunt cititori constanți, cu o rată de click pe conținutul fiecărui email de 12%. După știința mea, suntem la nivel dublu față de medie.
Poate nu toți cei care își adaugă adresa de email înțeleg ce facem noi aici, însă selecția pe care o facem regulat elimină adresele de email care au trecut de 10 emailuri nedeschise. Asta ne ajută să păstrăm rata reclamațiilor de spam sub 0,1 %, adică 1 din 1000. Nu vreau sub nici o formă să ajungem să umplem căsuțele de email ale celor ce nu ne citesc cu adevărat.
Ajungem astfel și la tragerea la sorti. Am folosit pentru tragerea la sorti site-ul random.org, pentru imparțialitate. Am salvat lista adreselor de email confirmate, ordonate în ordinea numarului de emailuri primite și deschise, de la mic la mare și am cerut o selectie după numărul de ordine.
Căștigătorul în urma selecției a fost d-l Georgescu Claudiu, căruia i-am trimis deja un email pentru a-l înștiința.
Acesta este răspunsul său : Mi-ati facut o bucurie imensa in acest inceput de primavara plin de nameti. Stam la casa in apropierea Constantei si acest martisor a sosit ca un dar bine-venit. Intreaga familie a primit cu mare incantare vestea. Mereu am fost fascinati de tot ce inseamna traditie si sa aveti convingerea ca va apreciem munca, aceasta arta care este atat de rar intalnita in zona noastra.
7 comentarii Adaugă comentariu
ma bucur pentru persoana cistigatoare , dar intreb premiul se atribuie pentru cei comanda piese prin intermediul Dvoastra sau pentru cei ce deschid emailul si citesc si afla lucruri noi in sistem autodidact ?
O propunere este sa publicati desene si indicatii de executie a diferitelor obiecte din lemn care ar fi necesare fiecarei familii.
Premiul a fost atribuit strict pe baza abonamentului la Newsletter, pentru a răsplăti fidelitatea ca cititor.
Nu este condiționat de nici o achizitie. Recomandam celor care vor sa mestereasca in regie proprie să faca ucenicie prima data langa un mester si cred ca imaginile produselor finale sunt suficiente pentru a starni interesul deslusirii tainelor prelucrarii lemnului.
DA ar fi bine sa faci ucenicie inainte de a face ceva intr-un mod cat mai profesinal ! DAR pentru a face ucenicie iti trebuie mesterul pe langa care sa te aciuezi ( by the way : mai avem mesteri disponibili pentru ucenici ? , sau …. mai avem mesteri ??? ) , APOI , mai mult de atat iti trebuie un capital din care sa traiesti pana iti termini partea cu ucenicia si abia apoi sa intrii in pita , ma gandesc ca domnul : volanschi silviu se referea la niste schite puse pentru cei care vor sa faca ceva ( mai putin relevant la ce nivel de finisaj ) doar din avantul de : ” I made this with my hands ” ( am facut cu mainile mele ) , si atunci …. oare UCENIC in sistem autodidact , NU AR FI MAI OK ?!
suntem fiecare in aceasta situatie, insa cred ca schitele pentru tamplarie sunt ca retetele cu ingrediente pentru prajituri. Cei care stiu bucatarie sunt deja posesorii unor cunostinte care ii ajuta dintr-o lista de ingrediente sa faca pasii pentru rezultatul final. Pe de alta parte, schitele sunt … stii Ted’s Woodworking? ăia cu 15.000 de planuri, toata lumea fuge de asa ceva pentru ca nu sunt bune la nimic, doar la luat banii de la oameni.
Da ai perfectă dreptate surse inspirationale gasesti la fiecare pas , de multe ori e mai usor sa iti doresti ceva !… si fara schite / scheme …. sa te apuci … de creat …. mergand pe principiul ca „ce se poate intampla rau ” oricum chiar si cu scite poti sa o dai in bara ! Pentru a deveni ‘self-learning’ ucenic al secolului 21 trebuie să ai cont pe pinterest , restul e doar sudoare !
poti sa ne trimiti imagini cu ideile de casa de lemn colectate si apoi cu realizarea practica, sa vedem ce a iesit. Si yu esti mester autodidact.
FELICITARI