Eu am 1,93 m înălțime și nu e pentru mine această scăriță pliabilă, ajung cu mâna oriunde, pe orice poliță din bucătărie. Dar doamna sufletului meu a umblat cu umbrelă, n-a crescut cu mult peste 160 de cm și îi e peste mână să umble la rafturile de sus. S-a învățat și mă cheamă când n-ajunge, însă nu au toate familiile în componență un ”fură becuri”.
Am găsit din întâmplare pe Amazonul indian această scăriță pliabilă, ca element de cumpărat de-a gata, care doar trebuie integrat în mobila de bucătărie. Permite o urcare la 15 inchi, adică 38 de cm și are 1,5 inchi grosime, adică are nevoie de cca 4 cm spațiu liber între 2 corpuri.
În partea superioară are montată o șină, de fixare sub blat, stă pe 2 rotile și poate fi de-pliată în stânga/dreapta, după nevoie. Nu-i din materiale scumpe, e din placaj stratificat.
Acum 10 ani am cerut oferta pentru mobila noastră de bucătărie și am primit 3 valori. 5500, 7500, 13500 de lei. Pe același desen, cu specificația clară că nu vrem accesorii de interioare de dulap fistichii, ci doar 3 sertare Blum , restul uși de dulap, cu amortizare. Cum calculează oamenii ăia n-am idee, însă nici unul n-a venit cu idei istețe, cum ar fi integrarea unor elemente utile din categoria căreia face parte această scăriță pliabilă.
De când a scris Alina despre scara pliantă pentru acces între 2 niveluri ale casei – Zev Bianchi face scări care se împătură – am primit nenumărate apeluri care ne cereau să ignorăm brevetul de invenție și drepturile de autor asupra modelului și să încercăm reproducerea ei. E clar că este interes, însă nu și disponibilitate de plată, din deducțiile mele. Eu cred că e o valoare, nu cred că e bani puțini scara lui Zev Bianchi.
Am găsit un polonez care a construit singur o scăriță pliabilă foarte asemănătoare cu cea prezentată. Producătorul celei de pe Amazon este HideAway Solutions iar site-ul lor este dedicat acestor soluții.
La 700 de dolari, reprezintă o investiție.
Noroc că pentru cei îndemânatici sunt mai multe detalii, dimensionale plus schița de mai jos care descriu complet această scăriță pliabilă de 2 trepte.
P.S. Știați că în România media înălțimii bărbaților este de 177 cm , iar la doamne de 171 cm? Poate că la fel ca și cei care sunt interesați de astfel de statistici ca să facă mărimi de tricouri și pantofi, ar fi util să știm media înălțimii interioarelor de casă, a celor care le locuiesc și să rezulte de exemplu o nevoie, care trebuie acoperită de o firmă isteață.
Cei mai înalți oameni de pe planetă trăiesc în Alpii Dinarici, adică zona Serbiei, Muntenegru, Croația și Albania, cu o medie de 185 cm, Olandezii vin abia pe locul 3. Asia are media înălțimilor cea mai scăzută, acolo ne învârtim în zona de sub 160 cm, la bărbați.
Poate vi se pare interesant să lecturați niște statistici – Wikipedia și WorldData. P.S.S. – România are 50 de insule ???