Sculptura lemnului ca element decorativ in casele romanesti

4988520095 57f7e12dea z

Am ajuns la concluzia ca e imperios necesar sa deprind cit de cit ceva indemanare in arta fotografica. Ieri, in timpul sofatului prin tara, am remarcat o veranda cu stalpi de lemn absolut deosebiti. Ornamentarea era vizibila doar in partea de sus, la nivelul intariturii de prindere cu grinda de centura. Sa descriu textual ce si cum, n-as fi in stare, imi lipsesc si cunostintele si termenii corecti, asa ca evit sa vorbesc in dodii. Asa ca privind… am realizat ca aparatul foto este o necesitate ce nu imi permit sa mai lipseasca din arsenalul de bloger.

Stiu sigur ca nu pot realiza imagini la fel de bune ca si Catalin Pop, dar mi-am promis ca perseverez pana cind cuvantul „acceptabil” poate fi atasat imaginilor mele.

Astfel incat m-am vazut nevoit sa caut online imagini ce sa semene cu ceea ce am vazut. M-am oprit la blogul de case de epoca a d-lui Valentin Mandache si n-am idee cum au zburat 3 ore de citit. Ma si gandesc ca trebuie sa gasesc o modalitate de a colabora cu dansul, expertiza domniei sale in domeniu mi-ar aduce avantaje cu siguranta.

Unele imagini dintre cele cuprinse in articolele scrise de d-l Mandache surprind variatiuni pe aceeasi tema a stalpului sculptat de sustinere la exteriorul unei case.

Stalpi totem
Stalpi totem
Stalpi etnografici de veranda in stil neoromanesc
Stalpi etnografici de veranda in stil neoromanesc

Amarasti bislemn inel de stalp

 

Imaginile apartin si sint preluate de pe blogul Case de Epoca.

Toata admiratia pentru munca dvs. d-le Valentin Mandache.

Cu drag, de moda veche.

Stalpi totem
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    superb !!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.