Am nevoie de un set de picnic – denumirea nu îmi place, însă e forma în care se identifică această structură la căutările online – pentru masa meșterilor de la șantierul casei noastre.
Oscilez în a-l construi din lemn vechi, recuperat, din demolarea de acum 2 ani sau din metal. La prietenii de la Gamada Metal am găsit deja deschidere pentru a analiza tehnic construcția.
Prima variantă de set de picnic din metal, cu acoperiș în ambele variante musai și neapărat, arată așa:
Set de picnic din metal și lemn
Imaginea e de pe net, găsită aici și este doar orientativă pentru a compune structura. E important să fie ușoară și mai ales demontabilă.
Intenționez să mai construiesc o masă de grădinar, chiar dacă la început va fi de șantier – am resurse de inspirație aici – Măsuțe din lemn pentru grădină
Set de picnic din lemn
Varianta a doua este cea din imaginea de mai jos, se poate face din lemn și e de dulgherit serios până la rezultatul final, dar e în același timp frumoasă și impresionantă. Nu e la fel de ușoară și nici demontabilă, dar dispun de material.
Ieri am cosit la livadă, mă gândesc că poate ajunge tot acolo, când casa va fi terminată, așa cum va reveni și buda din curte.
Cred că timpul de execuție va determina alegerea, totuși am convingerea că este un produs ce nu se poate fabrica în serie, ci trebuie adaptat locului și proprietarilor. Pe măsură ce scriu, ca să nu uit ideea și formele de set de picnic alese, pe care ulterior să le discut cu cineva, e clar tot mai mult că depinde cel mai mult de utilizarea pe termen lung, pentru o alegere inspirată.
Evit achiziția seturilor de berărie din magazinele mari, mi se par șubrede și cu durată de exploatare scurtă. Nu vreau să generez deșeu, cel mai aiurea e să dețin lucruri cu durată redusă de folosință. Așa că mai bine construiesc unui versatil, un set de picnic ce se poate muta ulterior.
Deocamdată așteptăm venirea echipei din Belgia care va ridica întreaga structură. Materialele le-am achiziționat tot din Belgia, au ajuns de-o săptămână și sunt încă nedumerit de ce costa mai scump aici ceea ce se produce în RO, spre exemplu OSB-ul. Am luat elemente din larice belgian sub forme finite finale, ce nu au corespondent ca disponibilitate în RO. Se pot face, cu timp și bani și efort, nejustificat.
Am și materiale produse de Xella – Ytong transportate din Belgia, care pe piața din România nu se găsesc.
Pentru cei curioși este ”bloc d’assise hydrophobé C4-500” – fișa tehncă e aici și descrierea în articolul – Bloc d’assise – ” talpa ” unui perete cu proprietăți hidrofobe
Suntem aproape gata să începem la lemn – am luat o dronă DJI și o cameră Osmo Action 3 pentru documentarea lucrărilor. Revin cu mai multe detalii la momentul potrivit, în iunie.
11 Aprilie 2023
26 Aprilie 2023
20 mai 2023
Merge treaba cu oameni harnici și profesioniști. Dacă vreți o recomandare pentru constructori serioși să-mi scrieți un mesaj. Pentru Baia Mare, da?
1 comentariu Adaugă comentariu
Spor in tot ce faceți! Și putere de munca pentru ce vă așteaptă!