Când vorbim de mai multe mese și scaune, uneori și bănci, cu beneficiari care vor achiziția directă de la producător, fără să beneficieze de serviciile unui arhitect sau a unui designer, trebuie să facem o simulare a mobilării spațiului, altfel riscăm să ne batem cuie-n talpă.
Soluții
Sfârșitul acesta de săptămână am tăiat firul în 4 și am ajuns la concluzia că neamțul se specializează pe o treabă, cere bani pe munca lui și plătește la fel pe altul când are nevoie de serviciile din afara expertizei sale. Așa se face că treaba e făcută de oameni competenți, care și răspund de munca lor, pe banii încasați. La noi, încercăm să sărim unele persoane din acest lanț, ca să fie ceva mai ieftin.
Producătorul de mobilă nu poate refuza cereri de mobilare în Horeca, sunt cele cu volumul cel mai mare dintre cererile individuale, în afara retailerilor.
Am învățat puțin SketchUp, și folosesc Floorplanner de câte ori e nevoie de o simulare gratuită, rapid.
Am avut o cerere pentru o terasă la un restaurant și discutam de mai multe soluții.
Varianta 1 – simulare terasa 56 locuri
Sigur că trebuia să includ în simulare cât mai multe locuri la masă, pentru capacitatea cea mai mare de servire. Întâmplarea face ca eu să fi fost chelner într-o altă viață, în timpul studenției din Timișoara.
Varianta 2 – simulare terasa 42 locuri
Apoi am mai dat cu nasul și prin scrierile lui Neufert și mă preocupă ergonomia, drept urmare am propus asta, ca să păstrăm toate căile de acces deschise și să folosim și butoiul din imaginea locului, unde ar trebui să aștepte personalul:
Parcă altfel te decizi văzând o imagine care simulează ceea ce vei avea. Nu merg mai departe decât atât, am folosit modele pre-existente din program, nu mă apuc să includ și desene reale ale meselor din catalogul Mobel Amadeus.
Ce mult înseamnă azi o simulare, și sunt atât de multe instrumente la dispoziție, trebuie doar să vrei.