Când spui suport pentru chiuveta chiar și un copil de grădiniță poate desena pe loc, fără să se gândească două uși sub un lavoar. Cred că este încetățenit acest design și în privința opțiunilor doar un arhitect poate oferi variante noi. La 100-200 de lei poți alege din magazinele de bricolaj tot felul de dulăpioare cu 1 sau 2 uși, semifabricate din PAL sau MDF. Să dai comandă unui meșter tâmplar să-ți facă o măsuță suport pentru chiuvetă deja se cheamă îndrăzneală și o perspectivă neîngrădită de concepte clasice.
Ar fi bine să avem curajul mai des să forțăm limitele impuse de o uniformitate a mobilării moștenită din generație în generație și să ascultăm de cei care pot cu mici artificii să schimbe radical aspectul locuinței noastre.
Simplitatea execuției este compensată cu prisosință de calitatea materialului selecționat, de execuția îmbinărilor și acuratețea acestora. Sigur că nu costă identic cu obiectele menționate mai sus, dar nici nu e o variantă de luat în calcul pentru cei care locuiesc în apartamente mici, echipate cu băi care necesită folosirea spațiului disponibil pentru depozitare. Designul nordic însă promovează spațiile neînchise cu uși, ceea ce automat duce la o ordine desăvârșită. Dacă sunteți printre cei care preferă Danish Design, un exponent de prestigiu al designului nordic cred că imaginile din acest articol s-ar putea să vă inspire. Dragoș Costache este cel care a realizat această măsuță suport pentru chiuvetă. Mă număr printre cei care au apelat la serviciile sale pentru proiecte unicate, la comandă și cred că portofoliul prezentat deja în paginile acestui blog este de la sine grăitor.
Am primit cereri multe pentru astfel de piese rare, la comandă, realizate din lemn și le-am refuzat de fiecare dată, pentru că exced capacitatea și profilul fabricilor noastre. Anterior, am scris despre atelier de tamplărie ca și concept și deziderat personal pe care mi l-aș dori multiplicat de câteva ori în fiecare oraș din România și de sute de ori în București. Se pare că cele două idei converg și produc simbioze cu succes. Meșterul Dragoș Costache este unul dintre ei, iar alți meșteri prezentați anterior par a fi predecesorii unei noi generații. Să sper că voi fi portavocea care prin intermediul online-ului sparge barierele de distanță și promovare nu face decât să mă onoreze.