Suport pentru hamac – proiect DIY din lemn

suport pentru hamac tot simplu, cu scandura de posta

Considerații teoretice – Suport pentru Hamac

Un suport pentru hamac este considerat de regulă orice alăturare de câte 2 copaci sau pomi. În imaginile frumoase cu plajele insorite din ocean apar palmieri crescuți aproape orizontal de care e foarte ușor de agățat hamacul. Exclud soluția naturala de agățare și mă refer acum la suport pentru hamac din perspectiva unei construcții care susține hamacul, amplasabilă pe terasă, lângă piscină, pe bloc, oriunde. Am primit cereri pentru astfel de suporti, confecționați din lemn și cred că imboldul de a cumpăra un suport e potrivit doar din partea unei doamne sau a unui hotel.

Vreau să cred că mai putem face ceva cu propriile mâini, că nu am ajuns să le folosim doar la tastat coduri si parole sau PIN-ul de la card.

suport pentru hamac
tot simplu, cu scandura de posta

Dacă ești bărbat, posesor a două mâini, ai ceva banuți în buzunar și poți face două drumuri la un depozit de cherestea și la un supermarket de bricolaj, ești ca și rezolvat. Mașină de găurit, burghiu de 10 sau 12, o bară filetată de 12, plus piulițele și șaibele late aferente sunt deja ingredientele cu care în mai puțin de o oră poți confecționa u suport pentru hamac. Ar fi bine să-l ai deja cumpărat pentru a-i ști dimensiunile. Dacă te gândești că vrei să-ți impresionezi consoarta sau prietenii cu priceperea ta, poți adăuga ranforsări metalice, cabluri metalice de susținere sau finisa lemnul. La unele magazine de bricolaj găsești și lemnul gata tratat pentru utilizare outdoor, ceea ce reduce la un singur drum aprovizionarea.

Nu sunt singurul care asteaptă soarele – Herecomesthesun

Internetul ăsta e mare, oferă toate informațiile necesare, poate ai nevoie doar de un imbold să te pornești la lucru. Nu fabricăm suporturi, nici nu intenționăm, însă sperăm să fie ceva cu care orice bărbat merită sa-și încerce norocul la meșterit, fie că-i place ideea, fie că e zgărcit să plătească ( ca și mine), fie vrea să se mândrească cu realizarea.

La prima căutare online de ”suport hamac” pe Emag găsesc cu 400 si cu 700 și ceva de lei variante din oțel. Nu zic nu, e bună opțiunea, e gata finisat, boierie, dai click-uri, vine curierul, 10 min montaj și ești rezolvat. Ori cash ramburs, ori cu cardul, te scapi de banii ăștia.

suport pentru hamac
model 3D

Partea Practică – Suport pentru Hamac

Pe de altă parte fac calculul așa :

  • 700 lei, mc de grindă de brad de 10×10 cm
  • asta duce la 100 ml de grindă/mc
  • la un suport pentru hamac ai nevoie de maxim 10 ml de grindă, depinde de design – deci 70 de lei
  • o bara filetata de 12 e maxim 15 lei, 30 de lei cu tot cu piulițe și șaibe.
  • burghiu de 12 – 10 lei, cârlige cu prindere prin înfiletare – maxim 10 lei
  • un flex ( polizor unghiular), mașină de găurit, chei fixe, are tot omul pe acasă.

Mie îmi rezultă 120 de lei, plus fotoghinul ( combustibil) pentru mașină tot ce te costă să ai materialele respective. Dacă cauți online, ca și mine, imagini cu acest suport pentru hamac, vei găsi fără să-ți bați capul o mulțime de soluții, eu prezint aici doar câteva, de exemplu.

Tadaaaaam …. mare meșter, soție admirativă, prieteni invidioși, mândrie mare pentru realizare, motiv de sărbătorit cu mici și grătar. La grătar poți folosi deșeurile rezultate să aprinzi cărbunii. Bașca unde mai pui că nu dai banii pe ceva fabricat world wide, să susții economiile statelor în curs de dezvoltare și cumperi produse autohtone.

Când e gata, după o zi două, merită să folosești un șlefuitor cu bandă sau vibrații, indiferent de care poți împrumuta de la un cunoscut. Finisezi toate fețele grinzilor și dai un baiț, plus 2-3 staturi de lac. Te ține suficient de mult, câteva sezoane, la fel de bine ca și cel de metal. Dacă din varii motive te saturi de el, și-l pui pe jar, nu-ți pare rău că ai dat mult pe el. Sau construiești altul, mai elaborat și mai atent la detalii.

Imagini cu suport pentru hamac

suport pentru hamac
mega-simplu
suport pentru hamac
suport portabil
suport pentru hamac
varianta ranforsata
suport pentru hamac
model elegant de interior
suport pentru hamac
extrem de simplu, cu scandura
suport pentru hamac
detaliu imbinare

Anterior am mai scris despre hamace de firma – Balansoar din lemn combinat cu hamac, marca Georg Bechter ori despre sentimentul de a-l folosi –Deliciile verii: O carte buna si un hamac

suport pentru hamac
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Greu cu bricolatul in ziua de azi. De multe ori materialele costa mai mult decat produsul „made in china”. Calculul tau e optimist, de ex ai uitat 20 lei pt bait si compari cu un suport metalic de 400 lei, cu toate ca exista suporturi sub 200 de lei.

    Consoartele si „prietenii” din ziua de azi sunt mai impresionati de ce poti cumpara decat de ce poti face, eu bricolez ca hobby si de cele mai multe ori trebuie sa justific, ca nu se gaseste ce vreau eu, ca nu are dimensiunile potrivite, ca e de proasta calitate, doar ca sa ma lase lumea in pace sa fac ce vreau eu. Si cand e gata, meh, pt atata lucru ai pierdut tot weekendul si ai umplut curtea de rumegus.

    Apoi, sa fim cinstiti, cu toate ca ne credem super mesteri, cand faci pt prima data ceva e simplu sa gresesti si sa iasa un produs mai slab decat cel produs intr-o fabrica care cu asta se ocupa de ani de zile, fie ea si din china. De ex. suportul din prima poza, daca l-as face eu, s-ar rupe repede la miscarile laterale. Tie iti pare usor, ca esti in domeniu.

    Si un ultim aspect, usor de ignorat in Romania, e pericolul de accidentare. Noi nu prea dam importanta sigurantei, suntem obisnuiti sa improvizam, merge si asa e mottoul nostru. Radem de americani cu „WARNING!” pe toate produsele, dar e usor sa-ti tai un deget cu circularul, si sa vezi dupaia priviri admiratoare de la colegii de birou, cand dai mana cu ei si n-ai o unghie.

    Societatea in care fiecare e specializat in meseria sa si cumpara de la ceilalti ce are nevoie e plictisitoare dar eficienta.

    • In privinta sigurantei ai perfecta dreptate, de aceea cred ca orice începător va supradimensiona totul, pentru a se asigura că nu are parte de accidente. Folosind cablu torsadat, la cativa lei/ml poți ancora elementele de prora si pupa față de picioarele transversale foarte ușor, astfel încât nu mai apare nici un pericol de rasturnare. Raman un fidel suporter al curentului de bricolaj, si voi sustine pe oricine vrea si poate să lucreze cu mainile lui lemnul. Ofer zilnic sfaturi în limita priceprii mele, celor care mi le solicita. Refuz să agreez ideea acelei societati, sunt un exemplu atipic pentru ea. Nu am credite, nu cumpar pe datorie și nu solicit servicii pe care le pot realiza și singur.
      Comparatia cu admiratia consoartei si prietenilor e hilară, si introduce putin umor in scris. Ceea ce conteaza cu adevarat este ceea ce vad copii mei și vreau sa creasca vazand ca se poate munci, nu trebuie cumparat de-a gata tot.
      Steve, e bine că umpli curtea cu rumegus, nu conteaza că rezultatul te-a costat mai mult ca produsul de fabrica. E important sa alergam neuronii cu ceva practic. Ai stima si respectul meu.

  2. #3 Comentariu nou

    SINCER BRAVOOOOOOOOOOOOOO
    RAR GASESTI PE CINEVA CARE SA ARATE REALITATEA
    TOTI VOR DOAR PROFIT SI ATAT
    RESPECT MAXIM
    SI EU SUNT UN MIC PIONIER PT COPII MEI
    VREAU SASI FACA EI CU MANUTELE LOR CEEA CESI DORESC
    SATISFACTIE MAXIMA
    MULTA SANATATE SI DACA MAI POSTATI CEVA MA GASITI PE ADRESA DE MAIL
    RESPECT NICU

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.