Tema discutiei e simpla, bricolaj in regie proprie. Pentru pasionati se da o schema simpla si urmatoarele unelte si materiale: placaj multi stratificat, ruleta, metru de tamplar, circular cu diverse panze, un pic de adeziv, ceva mai multa indemanare si foarte multa imaginatie.
Ideea ce sta la baza mesteritului deriva din traforajul viteza facut pe vremuri la ATP, de cei care au facut, ceilati trebuie sa gaseasca surse dispuse sa dezvaluie acele vremuri cand unii dintre noi rupeau panzele intr-o veselie intr-o bucata de placaj cu noduri, ca sa decupeze o forma desenata cu creionul ce putea fi ori forma unui animalut, ori harta Romaniei. Musai ulterior trebuia pictat totul cu mare migala. Doar parintii apreciau munca odraslelor, altfel notele primite nu reflectau deloc efortul depus. Eu am traforat un peste. Pictura era de-a dreptul hilara.
Revenind la lucruri mai practice tehnica crestarii materialului de lucru, din loc in loc, permite indoirea placajului la rece fara a fi nevoie de o presa cu abur ca in mediul industrial. Tot la MIT, despre care am mai scris inainte, cu proiectul lor Soft Rockers, sezlongul power free, am gasit o varianta de design pentru mobilier de outdoor din placaj, cu taieturile realizate de un CNC Router (din nou).
Eu va dau doar ideea, imaginile si pe viitor imi propun ca la sectiunea de bricolaj sa abordez mai pe larg tehnicile de bricolaj.
3 comentarii Adaugă comentariu
Ma intereseaza acest model , varianta pentru 6 persoane . Va rog sa ma consiliati care diametru este adecvat si cat ar costa.
imaginile im aduc aminte de copilaria mea in nordul Bucovinei
O IDEE EXCELENTĂ! 🙂