Amenajare minimalista cu lemn și metal în stil rustic

design rustic industrial

La fel de minimalista cred că trebuie să fie și exprimarea privitoare la senzația pe care amenajarea de față ți-o inspiră. Am găsit aceste 2 imagini pe Tumblr și aparțin lui Walking Drum. Cred că sunt foarte sugestive pentru a descrie static o senzație, un stil tot mai apreciat. Cred că sunt exemplul cel mai dramatic cu putință, e drept. N-aș merge chiar atât de departe cu simplitatea și cred că aș include și altceva pe lângă lemn și metal. E prea brutal, insă definește complet un stil.

Pereți de lemn, legături, ranforsări și îmbinări metalice, materie brută pentru ambele variante componente ale designului, iar ceea ce rezultă este cu siguranță Haut-couture, nu Pret-a-porter.

E bine de folosit aceste imagini pentru exemplificarea conceptului de design rustic industrial, curent tot mai influent în aceste zile. Vine unu, taie grosier cu drujba, bate două piroane ruginite, sudează câteva platbenzi și TADAM … artă. Cine nu pricepe este demodat, cine se gândește că îi place … scoate banu !

decorare minimalista
decorare minimalista

Am de mult gânduri cum ar fi să construiesc folosind metal pentru structura de rezistență și lemn pentru partea de închideri. Am trecut deja prin procesul aplicării unor siding-uri din scânduri arse și mi se pare o opțiune greu de ignorat. Oare cât să coste stâlpii de metal pentru o structură de cadre metalică, așa cum sunt la hale. Parcă văd deja sudat de ei niște urechi de care să prind lemn de salcâm, tratat pentru a rezista în timp, de care apoi să prind fațada exterioară, urmând la interior să construiesc izolația necesară unei case pasive.

Viteza de construcție ar fi mare, materialele relativ simplu de procurat și manopera scăzută, poate chiar în mare parte în regie proprie.

Pentru planuri 3d poți folosi un creion 3D pentru machete.

E bine de știut, se poate schimba modul tradițional de construcție, nu trebuie să rămânem blocați în șabloane.

1 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Exit mobile version