Corpuri de mobila din lemn masiv cu utilitate de trepte

solutii practice

Imaginile cu corpuri de mobilă ce sunt și trepte elucidează titlul, dar sunt convins că textul nu are logică altfel.

Pentru eficientizarea spațiului interior, acolo unde fiecare centimetru contează și nu se poate irosi nimic, seturile de dulapuri în trepte sunt soluția pentru a oferi acces la un nivel superior al locuinței, dar și de a folosi spațiul de sub corpul scării pentru depozitare. Uneori designerii imaginează scari cu sertare ascunse, dar acum vă voi arăta ideea inversă de corp de mobila cu dulapuri si sertare care are și funcțiunea de scară.

Poate e puțin neobișnut, cred că oricare român ar avea reținere să folosească mobila pentru a urca la etajul superior, dar odată asimilată ideea, în condițiile unei nevoi imperioase de spațiu, s-ar putea să accepte și să se bucure că o astfel de soluție poate fi imaginată. Ca să urci ai nevoie de trepte. Nu voi face considerente asupra construcției sau designului unor astfel de corpuri, vreau doar să le aduc în prim plan ca și soluție practică.

Sunt convins că frumusețea ideii este tocmai de a concepe unicat un astfel de corp, după nevoia directă, de la locul faptei. Eu aș vedea-o la noi, la genul de case pe care le deținem și după stilul constructiv, ca fiind o soluție de acces în pod, în locul scărilor retractibile din tavan.

Din imaginile de mai jos veți desprinde ideea variațiilor pe care cei care au construit aceste corpuri au dat-o realizării lor. Unele corpuri sunt clar destinate pentru a fi utilizate ca și scări, iar altele derivă din această funcție utilă și practică, folosind designul inițial pentru a crea forme neobișnuite, dar care se asortează foarte bine holurilor. Amenajarea holului este o sarcină dificilă iar un astfel de corp de mobila din lemn masiv alăturat unor scări clasice salvează situația în mod foarte fericit.

Cred de asemenea că genul acesta de predilecție în alegeri, către corpuri de mobilier cu funcțiuni multiple și cu spații de depozitare ingenioase, uneori ascunse sau greu de dibuit, fac viața dificilă pentru spărgătorii de locuințe. Se știe clar, într-o casă, obiectele de valoare sunt în dormitorul principal, într-o noptieră sau în dulapul cu haine, într-un sertar. În schimb mă găndesc ce ar facu un spărgator dacă ar intra într-o casă în care toată mobila arată construită ca și un briceag elvețian? Totul se deschide și se pliază, se îmbină una-ntr-alta, de nu știi tu, cel care o deții, unde ai pus fiecare lucru. … apoi o întrebi pe soție și ea știe tot.

Cu drag, de minți ingenioase și neîngrădite.

Trepte aplicate pe copac – CanopyStairs este forma elegantă a designului aplicat naturii.

6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Exit mobile version