Kart cu sasiu din lemn cu diverse motorizari

kart cu sasiu din lemn

E târziu să construiesc acum un kart pentru juniorii mei, însă dacă am fi sărbătorit Craciunul ca și în Australia, pe soare și căldură ar fi fost cel mai nimerit cadou. Recent de tot am reînviat această idee, corelând imagini din online cu amintirile.

Eu am avut jucării specifice în perioada de dinainte de 1989 printre care cutia cu carbid, pocnitoarea cu șuruburi și fosfor și un fel de kart făcut dintr-o scândură cu roți de rulment. Nah … materiale de oameni ai muncii, se găseau rulmenți mai ușor decât roți de dimensiuni mici. Huruia ca naiba pe asfalt și era nevoie de 2 copii ca să funcționeze. Axa față făcută dintr-o șipcă care avea montați rulmenți pe capete era mobilă, adică fixată de placa de lemn doar cu un șurub și se lua virajul cu picioarele. Al doilea copil era forța de propulsie și împingea din spate, de umerii celui care se bucura de poziția de șofer ocazional.

Azi putem face ceva muuult mai reușit, însă cu costuri foarte reduse. Filmulețul de mai jos este cel asupra căruia m-am oprit ca idee de bază pentru un kart și caut acum roți potrivite. Dacă le găsesc am un kart funcțional, restul pieselor se găsesc în garaj. Ideea de a folosi o mașină de înfiletat pe post de motor, pentru un copil de 15-20 de kg mi se pare o idee genială. Am in dotare un Milwaukee de 18 V, cu 3 acumulatori Li-Ion care s-ar preta minunat.

Un motor pe benzină duce construcția la un alt nivel total, iar șofatul implică măsuri de siguranță reale. N-aș merge însă în sensul lipsei unei motorizări pentru că din kart ajunge sanie cu roți, care trebuie trasă sau merge doar la vale. Construcția mașinuței poate fi pentru un tată și băieții lui o ocazie fantastică de a trăi o aventură. Simplitatea accesoriilor de virare și frânare este incredibilă și după ce urmăriți doar câteva filmulețe de Youtube vi se va părea totul foarte simplu. Admit că mă mănâncă mâinile să încerc construcția unuia mic de tot, pentru apartament, pentru că am un hol de 10 m lungime și doar la anul am în plan să zugrăvesc. În Open Space se poate lua virajul în jurul mesei și insulei, capătul celalalt mă îngrijorează mai mult, în cameră nu e loc de întors kart-ul sub nici un chip.

Mi s-a aprins un licurici ca idee de bricolaj pentru cei care dispun de un Router CNC cum sunt cei de la WoodIQ, dacă ar putea realiza ceva similar cu proiectul din imaginea de mai jos pe care l-am văzut pe Kickstarter. 575 de dolari un kart fără motor și 745 de dolari cel cu motor de 2,5 HP. Prima parte este importanta. Oare costa 575 de dolari materialele si manopera pentru kart sau fără a pune la socoteală munca de proiectare pentru CNC se poate decupa din stratificat un kart din ăsta mai ieftin ? Motor este mai ieftin, poate că cutia de viteze și adaptările de transmisie să ducă prețul la + 180 de dolari.

PlyFly Wooden Go-Kart Uncrate

Tătici din România … adunați-vă forțele, în afară de kart se poate imagina și un skate cu motor și baterie, pentru ăsta deja am recuperat componentele dintr-o mașinuță mai veche. Lista e deschisă, doar imaginație ne trebuie.

Spor la imaginat idei și la meșterit, eu am deja floricele în cap, se vor da copiii sigur, dar și eu trebuie să-l încerc. Pe Alibaba sau Ebay sunt piese, însă pentru mine mi se pare că doar roțile sunt singurele care trebuie cumpărate. Sub denumirea de Go Kart se vor deschide online multe pagini cu astfel de idei.

Idei si forme de kart cu sasiu din lemn

Poate vi se pare greu și vreți să începeți cu ceva mai simplu – Excavator din lemn – o idee de combătut ecranele

14 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Este si pe siteul Bosch o „Maşină pentru micii piloţi de curse” cu instructiuni, planuri si bineinteles scule recomandate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Exit mobile version