Masa din stejar model Farmer – blat patrat

masa din stejar cu blat patrat si picior central vedere din colț

Nu-mi explic altfel afinitatea recentă a oamenilor pentru acest model decât că pentru o masa din stejar de acest tip locul cel mai potrivit este pe o terasă. Am livrat peste 10 bucăți din modelul de masă din stejar model Farmer, clasic, dreptunghiular, dar am avut o solicitare și mai aparte pentru o piesă cu blat pătrat de 100×100, cu piciorul central derivat din modelul constructiv de bază.

Masa patrata model Farmer

Am convingerea că pe lumea asta nimic nu este nejustificat și nu e așa pur și simplu pentru că există, astfel încât am convingerea că acest model de masă din stejar, care are particular construit piciorul este o stilizare a unui model clasic, cu forma apărută din soluția practică în principal de stabilitate și rezistență a mesei. Lipsa poziționării pe colțuri a picioarelor ajută foarte mult la ergonomia folosirii acestui tip de masă pentru că nu împiedică așezarea scaunelor pe întreg perimetru mesei. Are de asemenea și elemente constructive comune cu masa Bridge și aici mă refer la legătura dintre picioare care stabilizează întreg cadru.

Pentru masa pătrată cu picior central ergonomia așezării se păstrează și designul se reduce la o formă de clepsidră pentru picior. Este deosebit de stabilă și datorită minimizării elementelor componente ale piciorului, pentru că sunt fabricate din lemn de stejar are o alură suplă. Finisajul în culori diferite a piciorului și a blatului, separă vizual cele două structuri și a fost solicitată pentru a ajuta la asortarea în amenajarea imaginată de designerul care s-a ocupat de acest proiect. În zona respectivă mai sunt elemente din lemn finisate alb și astfel se realizează completarea cromaticii între piesele componente.

detaliu constructiv picior

Sper că nu am scris prea ca și de revistă, dar am vrut să arăt importanța tuturor aspectelor de luat în calcul atunci când vreți să comandați o piesă de mobilă individuală. Mesele sunt de regulă piesele centrale și de aceea au nevoie de o atenție sporită. Am învățat să aplec urechea la recomandările unei femei, care vede altfel un obiect de mobilier decât un bărbat. Eu aș aprecia în primul rând partea practică, utilă, calitatea execuției, dar fără partea sensibilă, estetică, rezultatul final n-ar fi desăvârșit. Se explică de ce e important să alături 2 păreri provenind din percepții diferite.

Masa din stejar model Farmer cu blat pătrat

blatul finisat Antik Grey
cantul blatului
suprafata blatului finisat Antik Grey
vedere din colț
talpa piciorului de masa

Fundalul imaginilor este neprelucrat, direct din sectia de finsaj și încă Photoshop-ul nu e prieten cu mine, dar regret asta în fiecare zi.

Sper să vă placă, este o masa din stejar cu adevărat frumoasă !

6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Exit mobile version