Masa in stil medieval – modele și variante fabricate din stejar masiv

masa din lemn masiv masa model Farmer rustic din lemn de brad recuperat

Masa in stil medieval

O masa in stil medieval este o construcție robustă, cu picioare piedestal, legătură mediană între picioare sau forme strunjite ale suporturilor de blat. Blatul, ca componentă separată pentru o masa in stil medieval este componeta clasică unde fibra lemnului, antichizată sau doar periată este pusă în valoare într-o formă cât mai apropiată de natural. Lemnul de cer, cu imperfecțiunile caracteristice se pretează cel mai bine ăentru a reproduce sentimentul de piesă clasică, cu aspect învechit, însă și stejarul clacic poate conferi o senzație naturală.

Am învățat de-a lungul timpului, privind fazele producerii unei mese că de multe ori, rezultatul final se întrevede greu până când masa nu este finisată. Până atunci, sub cuțitele de circular, abricht sau hărtia de șlefuit lemnul are forme brute, fibra este ascunsă sub firispor, iar nervurile lemnului nu sunt evidențiate. Frumusețea lemnului apare tocmai când nervurile fibrei de lemn și forma finală sunt expuse aprecierii spre bucuria privitorului și încântarea beneficiarului ce va deține masa in stil medieval. Alegerea unei astfel de mese este o declarație de preferințe și în general o astfel de masă va primi fi piesa centrală aunei încăperi, fără a fi neapărat echipată cu scaune care să ascundă picioarele. Tocmai partea de sprijin a blatului este quintesența estetică ce încântă la acest tip de mese.

Identificăm mai multe tipuri de mese care corespund acestei clase de design.

Mesele din lemn sau metal cu picioare în X

Masa Farmer – fabricata din stejar masiv, are elemente mai suple, legături consolidate prin soluția constructivă a X-urilor și bară mediană pentru picioare.

Masa Xenia – fabricată din cer, cu picioare robuste, 10×10 cm iar alegerea finisajului scoate în evidență sau estompează fibra lemnului.

Masa Frankfurt – o reinterpretare modernă, derivată dintr-o masa in stil medieval și cu influențe industriale, realizând o trecere spre contemporan.

Masa Frankfurt

 

Mese din lemn cu picioare Piedestal

Sunt mese care nu împiedică așezarea liberă a scaunelor pe tot perimetru blatului. Pentru mesele cu picior central, există derivații de picioare.

Masa Britain – produsă integral din stejar masiv, poate fi extinsă până la dimensiunea de 400×120 cm pentru blat, cu susținere pe 3 picioare

 

Masa Gloucester – produsă din cer, cu caracteristici similare cu modelul Britain, însă un design puțin schimbat la decorațiunile picioarelor.

Mese din lemn cu picioare strunjite

Masa Renaissance – blat din cer susținut pe două picioare strunjite, suplă și extrem de elegantă.

Masa Firenze – dublarea numărului de picioare față de masa Renaissance conferă o statură impozantă și se impune alegerea modelului pentru mese mari, de 10 persoane sau mai mult.

masa de 10 persoane model Firenze – 240×100

Masa Victoria – masa rotunda, cu picior central, strunjit, potrivită pentru 5-7 locuri, în spații mai puțin generoase.

Nu mai departe decât anul trecut masa de la mânăstire prezentată într-un articol a suscitat interes și a fost considerată ca opțiune de amenajare într-un restaurant foarte bine cotat. Am publicat articolul respectiv cu titlu informativ, ca produs cu aspect deosebit. Pentru cereri extrem de pretențioase, în termen de 12-16 saptămâni putem produce mese similare cu modelul Farmer din lemn autentic recuperat.

masa model Farmer rustic din lemn de brad recuperat
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Exit mobile version