3 variante de mese din stejar cu picioare metalice

mese din stejar mese din stejar cu picior metalic

Toate contactele recente îmi confirmă preferințele generale pentru stilul rustic industial aplicat gamei de mese din stejar. Blatul de lemn masiv, din stejar, cu imperfecțiunile naturale evidențiate ca parte integranta a aspectului general al mesei se dorește echipat cu picioare care să combine metalul cu lemnul. Soluțiile simple, în forme clare, definite sunt cele mai apreciate. Metalul compensează cu eleganță lemnul masiv de stejar, făcând pereche cu esența dură a lemnului. Metalul brut, natur, cenușiu face parte din multe amenajări interioare recente. Arhitecții și designerii au evoluat de la construcțiile de zgârie nori, unde metalul simplifică structura de rezistență și l-au integrat în mobilierul de interior. Metalul conferă suplețe unor mese de stejar, deși dacă e să facem comparație, ca dimensiuni, și stejarul și oțelul au rezistențe similare.

mese din stejar cu picior metalic

Am promovat piatra mult și continui să cred că piatra este o alternativă minunată pentru echiparea blaturilor de bucătărie în locul lemnului masiv. Exclud din start utilizarea derivatelor care azi domină piața datorită costurilor scăzute, însă ca și orice este natural, piatra are costuri net superioare pentru că oferta este încă relativ scăzută și punctele de unde se poate achiziționa foarte puțin răspândite. Cred că comercianții sunt cei care impun un trend și dacă este mai ușor de transportat, prelucrat și montat o variantă de MDF melaminat nu se va înhăita nimeni la costuri scăzute să ofere piatră.

Metalul și lemnul pentru living sau dining sunt soluția ce se impune acum ca trend. Am văzut corpuri de inspirație nordică fabricate din lemn și sprijinite pe cadre cu picioare metalice foarte frumoase tocmai prin simplitate. Depinde de unde bate vântul … de la nord cred că mai greu și nordicii vor continua să fie mai puțin predominanți în vremurile imediat următoare, atâta vreme cât suntem mai preocupați de a face din mobilare o declarație de statutului social, înainte de utilitatea simplă de exploatare. Case mari, mașini mari, mobilă somptuoasă, toate exprimă ceva ce ne-a fost îngrădit. Dacă ai vrea o casă mică, costuri mici de întreținere ori de exploatare ai alege simplitatea. Simplitatea formelor reduce dificultatea întreținerii, cred că este evident.

Cele 3 mese de mai jos sunt expresia tendinței care observ că se impune și aștept să confirm instalarea cumpătării în alegerile noastre, ca grup și nație.

Masa Hudson

Masa Hudson – prima din cele 3 variante de mese din stejar care aduce eleganța prin culoarea și forma picioarelor. Alegerea scaunelor care echipează o astfel de masă trebuie să fie foarte bine gândită pentru a nu diminua impactul vizual. Blatul din lemn masiv de stejar, are bordura dublata, însă per total nu este o structură greoaie. La dimensiuni mari este disponibilă poziționarea picioarelor în două poziții, mai aproape sau mai departe de capătul îngust al mesei.

Masa Piramis

Masa Piramis – aș încadra-o în segmentul preferințelor pentru cei care doresc asortarea mobilierului cu decorațiuni de inspirație industrială. Lampadarele prezentate în articolul despre candelabre, cu forma derivată din globul pământesc, pielea naturală și o bibliotecă sunt decorațiuni care trebuie alese cu predilecție pentru acest gen de masă.

Candelabre somptuoase și mobila clasică din lemn masiv

Masa Leeds

Masa Leeds – cea mai simplă dintre cele 3 mese din stejar, cu metal doar ca bază și sprijinită pe un picior simplu, central din lemn. Greutatea plăcii de metal este suficientă pentru stabilitatea mesei, fiind axată pe ergonomie. Utilizarea ei nu este împietată sub nici o formă de limitări în ceea ce privește amplasarea scaunelor pe toată circumferința mesei. Este o masă care pune în valoare modelele de scaune alese pentru echipare, iar blatul din stejar masiv poate fi finisat rustic sau clasic, cu periere si lac mat, ori lăcuire lucioasă pe o suprafață fin șlefuită.

paleta de culori si finisaje pentru aceste tipuri de mese

Alegerea va aparține. Comenzile pe aceste tipuri de mese se pot onora doar începând cu luna mai.

Cu drag, de simplitate.

Din 2022 – am livrat – 3 mese de stejar au plecat recent

4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Exit mobile version