Mobila din lemn masiv de palisandru – lemn de trandafir

mobila din lemn de trandafir mobila din palisandru de pe piata germana

V-aș purta printr-o călătorie a simțurilor întrebându-vă daca vă mai amintiți olfactiv, adică mirosind, că atunci când ajungi la o expoziție de mobilă, în zona mobilierului exotic, adus din zona Asiei, vă inundă nările un miros parfumat de scorțișoară combinat cu nucșoară sau cimbru. Mirosul provine de la lemnul de palisandru, un lemn comun, ca bradul la noi dar mult mai tare ca esență, din care se fabrică mobilă sculptată, exotică. Faptul că provine dintr-o zonă îndepărtată a globului vă scoate mult din buzunar, dar n-ar trebui să coste prohibitiv, considerând prețurile

În România numele este palisandru, mai greu identificabil în gând cu detalii despre cum arată lemnul, textura sau rezistența sa, pentru că este un copac care crește și se exploatează în zona asiatică cu precădere în India și partea de sud a Iranului. Palisandru românesc înseamnă tradus pentru indieni sisu, sheesham, tahli, tali sau Irugudujava. Pentru perși este jag iar pentru britanici sau vorbitori de limbă engleză este indian rosewood. Adică lemn de trandafir.

Poți citi și despre Satinwood.

Să nu vizualizați sub nici o formă lemnul de trandafir ca fiind ceea ce noi înțelegem prin trandafiri. Nu are spini, nu este o tufă uriașă și groasă de trandafiri ornamentali cum avem noi prin grădini. Sheesham este un copac, cu înălțimi de până la 30 de m, cu diametre de 40-50 de cm, similar ca talie fagului.

Fibra sa este frumoasă, vălurită prin nuanțe deschise și închise, similar cu piatra din tuf vulcanic. Lemnul are duritate ridicată și se pretează pentru lucrările de sculptură fină, pentru fabricarea instrumentelor muzicale și pentru mobilier cu gusturi clasice dintre cele mai elevate. Brazilia mai are lemn de palisandru, dar dintr-o altă specie, însă cel mai des întâlnim variante de piese din lemn fabricate din palisandru indian.

Pentru mobila din lemn de bambus îți recomand articolul – Mobila din bambus – diferențe față de ceea ce înțelegem în tâmplărie

În România se găsește mobila cu proveniență indiană, fabricată din lemn de trandafir, pe gama de modele de mobila din familia amenajarilor pentru dormitor, sufragerii / dinning sau holuri. Am remarcat chiar rafturi de vin sau insule de bucătărie foarte frumoase.

cabinet cu usi vitrate
Armoire Tahoe
dresor cu 6 sertare si 2 usi
dresor cu 6 sertare
interior cu mobilier din lemn de trandafir
stand TV din lemn de palisandru
texturi de lemn de trandafir
Textura lemn Sheesham
set masa cu 10 scaune din lemn de palisandru
pat din lemn de palisandru
Model anii 1880 anglo-indian pentru scaun cu brate sculptate
mobilier din lemn de palisandru cu feronerie moderna
mobilier cubist din lemn de trandafir
mobila din palisandru de pe piata germana
13 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

4 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Unde pot gasi biblioteca de colt interior si la ce pret este?

  2. #2 Comentariu nou

    supeer

  3. #3 Comentariu nou

    Palisandrul nu miroase decat cand e verde,cateva zile dupa ce a fost taiat si miroase exact a trandafir.Lemnul uscat de mobila nu are nici un miros.Mirosul de scortisoara e.de.la alt lemn ,nu palisandru iar palisandrii sunt multe specii cu multe culori de la negru pur la rosu ,mov ,etc.Sissoo este.probabil cel mai ieftin ,dar si ala este interzis a se.comercializa fara documente.CITES ca.de.altfel toate speciile de palisandru.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Exit mobile version