Obloane de lemn | Functionalitate si element de design

Obloane segmentate Obloane de lemn

Istoric, aceste obloane de lemn au aparut ca element de siguranta. Apoi au evoluat ca forma si culoare, pentru a ajunge azi sa fie o nota de originalitate placuta ochiului mai mult decit pavăza in calea infractorilor. Oblonul, ca termen, reprezinta un panou, in general din scnduri de lemn masiv, mobil, cu balamale, care inchide o cale de acces. Nu se rezumă strict la ferestre, însă în zona vitrată este cel mai des întâlnit protejând sticla când proprietarii nu sunt acasă. Pe vremuri de furtună se dovedesc extrem de utile. Sunt un element în plus pentru designul exterior al casei, au un rol estetic de netăgăduit.

Dupa ce mai intai a tinut loc de fereastra, apoi a protejat sticla si a oferit siguranta, ca apoi sa evolueze in element de filtrare a luminii. Pentru cei care locuiesc azi in zone cu risc meteo ridicat pastreaza o importanta functie de protectie a tuturor ferestrelor si usilor in calea intemperiilor. Poate fi element de decor interior sau exterior.

Oricum, locuinta veche sau noua, practic sau estetic, acest element continua sa ne insoteasca si sa inspire noi idei de pozitionare utilizare sau decorare.

Ușile de interior cu această formă, simbolizând conceptul de obloane de lemn au darul de a aduce rusticul la interior. Calitatea execuției duce mobilarea interioara și tot aranjamentul în zona de provincial, o burghezie rurală, mai evoluată, însă cu rădăcini nedesprinse.

Obloane de lemn

Cu drag, de moda veche.

6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

8 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    superb

  2. #2 Comentariu nou

    Avem in living o masa din stejar masiv, iar in loc de scaune, am optat pentru doua banci, fara spatar.

    Problema este ca, cei care stau pe bancuta de la perete se sprijina, absolut firesc, de acesta. Ne-am gandit sa prindem de perete un fel de rezematoare, care sa protejeze si tencuiala si sa ofere si confort celor care stau pe bancuta. Dar n-avem nici o idee despre cum ar trebui sa arate ! Ne ajutati cu inspiratia dumneavoastra ?

    Multumim anticipat !

  3. #3 Comentariu nou

    foarte dragute florile 🙂

  4. #4 Comentariu nou

    Buna ziua, ma intereseaza 3 bucati obloane, identice cu cele din prezentare la dulapul verde , cu lamelele fixe, fara sistem de incuietoare, din lemn, de dimensiunea 2m x 1m.

  5. #6 Comentariu nou

    Doresc un pret pentru obloane cu zabrelute….cat ar fi 1 mp

  6. #7 Comentariu nou

    doresc obloane de lemn ptr o fereastra de inaltime: 1,45 si latime 1,90 . Le doresc din lemn de brad, stejar, nuc, molid, salcam. Locatia se afla in loc. Cornetu , ilfov. Obloonul se va amplasa pe o rama mai lata de lemn ( tot de la dv) deoarece peretii exteriori sunt placati cu polistiren de 12. as dori o oferta de pret . multumesc!

  7. #8 Comentariu nou

    Solicit oferta de pret pentru 2 obloane exterioare din lemn de brad culoare maron, fiecare din doua corpuri, pentru un apartament situat la Etajul 1, in Orasul Craiova, Jud.Dolj, avand urmatoarele dimensiuni :
    – Latime : 2100mm .
    – Inaltime : 1200mm,
    Sanatate maxima

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Exit mobile version