Paletarul de culori pe fețele de sertare ale unor corpuri

corpuri din stejar cu sertare si usi paletarul de culori

Recomand celor care aleg modele din catalogul Mobel Amadeus să consulte paletarul de culori. Alegerea finisajulșui pentru oricare piesă de mobilier produsă de noi nu influențează prețul final, dacă ne referim la nuanțe existente în paletarul de culori.

Am scris de-a lungul timpului de multe ori despre finisaje, partea de personalizare, la comandă, a fiecărei mese, scaun sau corp de mobila din stejar, produs de fabricile din grupul nostru. Culorile diferă, sunt paletare diferite la stejar sau la cer.

Stejarul este mai ușor de finisat cu reproducerea nuanței de pe mostrele de culoare decât este în cazul cerului. Cerul are o coloratură a fibrei aparte, diferită și imprevizibilă. Dacă ne-am referi doar la finisaje natur, așteptând să vdem în tonuri de miere nuanțe dispuse aleator pe un blat de masă fabricată din cer atunci surprinderea n-ar fi foarte mare. Aplicând însă finisaje la care urmărim o anumită uniformitate a unei culori din zona maro, roșcat sau alb/gri putem avea din partea lemnului de cer surprize.

Colegul meu, seful secției de montaj manual, a ales din toata gama din paletarul de culori, nuanțe diferite pentru 4 corpuri cu sertare și uși pe care și le-a făcut recent în fabrică. Era de neconceput să cumpere mobilă, când el asta face toată ziua. Forma este neimportantă, aici utilitatea este atributul de bază care a cerut să fie îndeplinit. Ca să nu existe discuții culorile prezente pe fețele de sertare sau de uși corespund solicitărilor întregii familii, fiecare are parte de măcar o zonă finisată, cum îi place. Carcasa exterioară este însă la toate albă – White Mat.

Vintage Lemon, Vintage Aubergine, Vintage Mint, Cherry, apoi New Grey și Noble Brown

Am fost surprins să văd că au ales și turcoaz-ul cu denumirea Vintage Mint, credeam ca doar unii dintre clienții noștri sunt mai ”șui” cu designul și alegerea culorilor. Servanta de sus are din paletarul de culori Vintage Mint, Vintage Lemon, Vintage Aubergine și Sand.

Am scris despre Masa Britain finisata Mint, considerând-o o extravaganță.

Culoarea a apărut prima dată în paletarul de culori pe care îl prezentăm spre studiu în urmă cu circa 7 ani, când am produs pentru o companie farmaceutică un set de 4 cutiuțe finisate în 4 culori diferite, simbolizând culorile unui medicament. Nu am mai repetat experimentul, 400 de astfel de seturi sunt un calvar greu de crezut că ajungi să-l traversezi, până nu te apuci de lucru. Lucruri serioase sau jucării? Cutie din lemn – cadou

Mostra cu care am convins a fost executată integral în alb vintage, dar piesele finale au fost în 4 culori.

Cred că pe undeva prin România mai sunt aceste 400 de seturi desprinse parcă din paletarul de culori, dar trebuie spus că povestea lor a început la fabrica din Baia Mare la inițiativa doamnelor de la DeciSePoate.ro. Uite cum lucrurile se leagă, se perpetuează, oamenii care au inițiat o acțiune pot genera reacții te miri unde și peste cât timp.

Paletarul de culori îl reînoim periodic, dar nuanțele clasice nu se schimbă, nu dispar, nu se demodează. Fiecare cerere pe care o primim este aparte, diferită și unică pentru că lemnul nu este un material repetitiv. Vom încerca să oferim fiecăruia culoarea dorită, îmi amintesc în 8 ani doar de 2 eșecuri. Curba lui Gauss trebuie să existe.

Sănătate nesfârșită!

6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Exit mobile version