Separator de cameră – Room divider – 3 variante

Separator de cameră room divider din pin

Nu știu despre ce e mai bine să fie numele articolului, despre separator de cameră sau despre ștanța de producător. Pentru mine s-au contopit cele 2 idei de articol într-unul motivat de emailul unui cititor, care mi-a scris cuvintele de mai jos:

”Bună ziua domnul Călin
Sunt un  proiectant de TCM care in ultimii 15 ani  am activat  în comerțul cu scule de mana la firma UNIOR Tepid de la Prejmer.
Am avut întotdeauna  o plăcere data de bricolaj, dar mai ales de manufactură. Lucrurile lucrate de mâna omului mi s-au părut fascinante.
Aș vrea să vă  împărtășesc o idee care mi-a venit  vizionând  multe documentare  despre comerțul de antichități in UK.
Dumneavoastră faceti mobila  în serii  limitate cu multe elemente  realizate, probabil, și manual. 
Nu știu dacă practicați asta, dar dacă ați pune  o eticheta de identificare a  producătorului, din alamă cu anul de fabricație și o serie a produsului, obiectul va avea o trasabilitate  care i-ar mari valoarea ulterior…
De asemenea dacă cei pe care îi cunoașteți în domeniu ar practica aceasta  personalizare (care probabil o fi si obligatorie conform nenumăratelor reglementari  naționale si europene) valoarea manufacturii românești ar crește mult…
Aș mai avea multe de vorbit cu dumneavoastră dar cred ca sunteti foarte ocupat si daca ați sugera o data și o oră la care să vă pot deranja aș face asta cu mare plăcere.
Mulțumesc
Florin BARBA-RASA

Legătura cu room divider sau separator de cameră s-a făcut în timp ce răsfoiam idei de design pe 1stDibs.com unde îmi spăl ochii de multe ori.

În esență, ca să fie room divider, să funcționeze ca un separator de cameră ar trebui să fie ca un dulap cu 2 seturi de picioare, pe care când îl duci pe trepte în sus să te gândești bine care-i sus și care-i josul la montaj. Se fixează între podea și tavan, fiind accesibil de pe ambele părți, față/dos.

Am găsit câteva piese cu prețuri fabuloase la care chiar dacă ar fi inclusă livrare cu mănuși albe tot nu știu cum s-ar justifica prețul. Poate explicația o are dl Florin, mai sus, prin identificarea clară a provenienței, artistului/designerului, anul de fabricație și pentru cine a fost produsă mobila. Aici e schepsisul, precis pentru cineva din lumea asta numele respective înseamnă mult și adaugă valoare.

Eu vreau Bookcase, nu separator de cameră, însă e greu de definit ce e una, ce e alta.

1 – Franco Albini Pggi LB7 lemn de tec – 22500 euro

2 – Jorge Zalszupin Exceptional Cabinet and Bookcase in Jacaranda Brazil 1960s 53000 euro – Separator de cameră

3 – Mid-Century Modern Wall Unit Bookshelf Room Divider by Frank Kyle – Separator de cameră

Mie numele acestea nu-mi spun nimic, deși am convingerea că sunt faimoși, au realizat ceva notabil și în branșa mobilei de colecție poate că valorează zecile de mii de euro pe care aceste piese le pretind de la viitorii proprietari.

Revenind la dl Florin tind să îi dau dreptate, dar contextul este mult mai larg. Produsele noastre sunt serii și le producem în regim OEM, adică alte case mari de design ne trimit plăcuțele lor de alamă să le fixăm pe dosul pieselor înainte de ambalare.

Nația română încă nu a dezvoltat respectul de sine și nici nu pretinde să fie respectată. Eu, personal, doresc să fie respectat ca om, ca individ, însă nu m-aș lua de guler cu cineva care desconsideră România pentru că argumentele vizibile, remarcabile, nu sunt prea multe și prea temeinice. Menționăm Brâncuși, Nadia, Coandă, dar și-au câștigat renumele printre străini și n-aș enunța câteva citate spuse de vestitul sculptor la adresa co-naționalilor săi, cu diverse ocazii, pentru că mă amărăsc mai mult.

Nația asta ar trebui să înceapă să-și consolideze o reputație și să nu aștepte 2-3 generații vreun rezultat.

Citiți titlul de la fiecare separator de cameră sau bibliotecă cum o fi încadrarea mai bună, toate au detalii și nume clare ca identificare pentru a valora mulți bani.

Dacă aș pune acum plăcuțe de alamă sau ștanțe ca Stradivarius, la câte sute de ani se va tranzacționa mobila asta cu valoare însutită și se va pomeni cu evlavie numele StejarMasiv.ro ?

Glumesc … cred că vremurile acelea au trecut, iar peste 100 de ani doar câțiva oameni vor mai căuta să aibă lucruri de marcă, cu istoric, cu valoare. Am avansat de la era agricolă, peste cea industrială spre era informațională. Cum se va numi următoarea? Eu sper că spațială, și nimeni nu va mai duce un separator de cameră cu el pe o navă, nici măcar o masă de stejar.

Dl Florin Barbarasă – vă mulțumesc pentru mingea ridicată la fileu și vă stau la dispoziție oricând la telefon.

11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    De aceea, ideea dlui Florin mi se pare una geniala si cred ca ar trebui implementata si promovata nu doar in domeniul mobilei, ci si in alte domenii. Ma bucur sa vad ca exista oameni care inca mai cred si promoveaza valorile noastre si sper ca aceasta idee sa prinda viata si sa devina o traditie in lumea mobilei romanesti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Exit mobile version