Taburet din lemn – Ghid DIY pas cu pas – Daniel Morlova

taburet

Subiect DIY: Taburet din lemn cu 3 picioare

Un taburet din lemn produs pas cu pas de Daniel Morlova.

Încă dinaintea momentului de start al acestui demers publicistic, una dintre locațiile de referință pe care le-am citit și prețuit a fost blogul a doi meșteri în Piatră și Lemn. Am răsfoit paginile lor, cu tutoriale extrem de bine documentate și detaliate de multe ori ca să învăț cum să scriu un articol. Meșterul din mine se bloca pe câte o descriere și sunt convins că și voi, când veți ajunge acolo veți găsi subiecte de interes imediat printre proiectele lor.

Daniel Morlova mi-a raspuns într-un email că este programator, cu veleități de tâmplar amator, însă numai amator nu se poate numi modul în care descrie și face ușor de înțeles tâmplăria. Un taburet poate că nu pare cine știe ce mare lucrare, dar dacă veți acorda atenție multitudinii de scule folosite de meșter poate veți înțelege precizia cu care elementele componente sunt îmbinate.

Mi-a trecut prin minte de multe ori când am întâlnit piese de mobilier simple, oare cum și cât a lucrat cândva, cineva ca să le construiască. Articolul integral despre taburet.

Alegerea esenței de fibră lemnoasă, selecția materialului, prelucrarea primară, debitarea, prelucrarea elementelor componente, timpii de încleiere, feroneria și organele de ansamblare, mașinile utilizate, timpul consumat, aplicarea finisajului, bucuria rezultatului final și aprecierea celor din jur. Sunt parte din terapia benefică provenită din practicarea unei meserii cu rezultat palpabil. Vă asigur că întreg procesul este incredibil de benefic pentru liniștea minții și a sufletului.

Descrierea amănunțită a întregului proces de fabricare a acestui taburet din lemn este publicată pe blogul lui Daniel, cu mai multe imagini decât mi-am permis eu să preiau, cu acordul autorului. Îmi face o plăcere deosebită de a promova astfel de demersuri și oameni de asemenea calibru. E nevoie de un meșter la fiecare 500 de m, pentru lucrări unicate, la comandă.

Definiția taburetului – Taburet sau scaun – definiție și aplicații specifice

Am renunțat la publicarea hărții pentru Comunitatea StejarMasiv.ro după 12 luni de încercări în van să îi determin pe meșterii tâmplari sau dulgheri adevărați să intre în mediul online. Anunțurile publicate aparțineau doar companiilor online care căutau promovare gratuită, în proporție de 99%.  Nu au înțeles că promovarea se baza pe un portofoliu real, majoritatea anunțurilor erau de mică publicitate, gen Vand… pret… sau link catre diverse entitati online.

Am fost dezamăgit, deși am găsit și păstrat contacte cu 2-3 meșteri autentici. Prefer să îi promovez astfel, prin articole dedicate, care includ și opinia și aprecierea mea.

Daniel Morlova, ai tot respectul meu, vă recomand să mai citiți și despre Glafuri.

Dacă subiectul vi se pare interesant căutați pe blog și Gabriel Croitoru, Dragoș Costache și Novi Handmade.

38 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Exit mobile version