Uscator de cherestea din Baia Mare – stejar, frasin, paltin, molid

uscator de cherestea

Fără a fi reclama la un uscator de cherestea, articolul de față este rezultatul unor discuții avute cu mai toți meșterii pe care îi cunosc și care mi-au spus că de regulă cumpără cherestea la prețuri ce mi se par foarte mari. Pentru că atât Dragos, Costy, Ionuț sau Nicolae produc piese unicate, la comandă, din esențe de lemn diferite, iar atelierele lor sunt dimensionate pentru mobila la comandă, e firesc să achiziționeze cantități mici, poate doar 4-5 scânduri din care se descurcă pentru un proiect.

Mie mi-au trebuit 11 elemente de brad/molid, de 12 cm lățime și 4 m lungime pentru porțile de la magazia căsuței de la livadă și le-a luat de la acest uscător de cherestea din Tăuții de Sus, de lângă Baia Mare. Partea haioasă pentru mine a aparut când pe telefonul mobil mi-a aparut că sunt într-o locație diferită din apropiere și pentru că sunt Google Local Guide am putut să fac poze și să le adaug pe Google Maps, cu datele lor complete.

Le-am cerut acceptul celor de la acest uscător de cherestea să fotografiez intrarea și incinta și s-au bucurat că urmează să fie vizibili pe Google Maps. Am realizat că nu întotdeauna, tehnica ne este facilă și la îndemână, chiar dacă pașii sunt simpli. Oamenii uscă cherestea absolut legal, cu documente și furnizează diverse elemente, de regulă scândură netivită, fabricilor din zonă sau atelierelor care nu dispun de un uscător de cherestea propriu. Am scris anterior despre ideea de uscător solar, însă aplicabilitatea este diferită, cu bătaie pe termen lung. Dacă ai nevoie rapid de stejar, frasin, paltin, tei sau molid nu poți gestiona singur uscarea elementelor pe grosimi ergonomic. Termenele din tâmplărie pot fi întinse pe 4-5 săptămâni însă această perioadă depășește ciclul de uscare complet.

Towa

Mie îmi plac băieții cu care discut când ajung la acest uscator de cherestea, sunt ca și mine de micuți, pe la 1,90 m și foarte amabili și binevoitori. Achiziția de cherestea, pentru un tâmplar mic este o verigă cheie și este important să poți discuta deschis, să găsești soluții, chiar să poți alege dintre elementele de lemn disponibile. Prefer să achit cu ceva mai mult, însă să cumpăr exact ce am nevoie.

Site-ul lor este towa.ro, vedeți și voi prețuri oficiale și comparațile cu sursa voastră de cherestea. E cale lungă de la București până la Baia Mare, însă și costurile sunt foarte diferite. Ce ziceți Ionut și Dragos?

S-aveți spor, în tot ce faceți.

8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Ma bucur sa aflu de acest depozit . Multumesc pentru acest articol.

  2. Buna ziua, caut cherestea de stejar pe ambele fete fara defecte, grosime de la 22 la 32 mm, lungime minima 2200 mm.
    As dori sa cumpar astfel de lemn de la tine o data la cateva luni, de la 7 la 30 mc
    Iti multumesc foarte mult pentru raspunsul tau
    Tomasz Włodkowski

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Exit mobile version