Masa de 10 persoane Firenze – grație pe patru picioare strunjite din lemn de cer

masa de 10 persoane model Firenze - 240x100 masa de 10 persoane model Firenze – 240×100

Pentru o masa de 10 persoane dimensiunea standard este de 240×100 cm, însă atunci când picioarele sunt amplasate în colțurile blatului recomandăm extinderea blatului cu 20 de cm, adică 260×100 cm. Scaunele care vor echipa aceasta masă sunt elegante cu siguranță și au dimensiuni generoase, confortabile.

Masa Firenze este destinată amenajărilor de excepție, care doresc să puncteze pe stil și eleganță, atribute ce rezidă din plin din forma strunjită a picioarelor. Sigur, culoarea aleasă pentru o masa Firenze, poate estompa sau amplifica impactul pe care piesa de mobilier cu amplasare centrală o va produce într-un aranjament interior extrem de elaborat. Sper ca designerii de interioare să aprecieze acest model, care alături de masa Renaissance este răspunsul producătorului pentru o anumită zonă a amenajărilor interioare.

masa de 10 persoane model Firenze – 240×100 – detaliu picior si blat

Echiparea cu 4 picioare este posibila pentru masa Firenze până la dimensiuni ale blatului de 260×100. La această dimensiune susținerea blatului și rezistența materialului nu duc la deformări structurale ale panoului de lemn, în timpul utilizării. Dimensiunile mai mari ale deschiderii dintre picioare duc la activarea elasticității lemnului și la încovoierea blatului sub greutate. Pentru dimsniuni mai mari de 300×100, recomandăm introducerea unui nou rând de picioare care să susțină blatul la mijloc.

masa de 10 persoane model Firenze – 240×100

Trebuie precizat că designul mesei impune o minimă distanțiere a picioarelor, pentru a păstra rapoartele de dimensiuni și pentru a evita supraîncărcarea spațiului liber pentru picioarele ocupanților. O distanță minima de 140 cm între picioare duce echiparea pentru masa Firenze cu 3 randuri de picioare strunjite la un blat de 320×100(110) sau peste. Cu 3 randuri de picioare putem construi chiar și mese de 400 cm lungime, limita maximă a preselor de lemn de care dispunem.

masa de 10 persoane model Firenze – 240×100 – detaliu blat

Nu publicăm prețuri în catalogul nostru de mobilă pentru că suntem convinși că e nevoie de contact direct pentru fiecare proiect, unde stabilim preferințele fiecărui beneficiar. Acest tip de mobilă nu se pretează la un simplu buton ”Adaugă în coș”, pentru că nu se găsește gata produs într-o cutie pe raft, ci se fabrică exact după preferințele și specificațiile fiecărui client.

masa de 10 persoane model Firenze – 240×100 – detaliu baza picior

Masa Renaissance are avantajul unui spațiu pentru picioarele ocupanților mai liber, pe când masa Firenze impune o evitare a aglomerării locurilor, pentru a nu estompa designul picioarelor. Recomandăm masa Firenze la dimensiuni de 200×100 cu utilitate pentru un birou directorial sau varianta de 240×100 ca utilizare de masa de 10 persoane, cu alegerea inspirată a scaunelor. Credem că modelul de scaun Tabak pentru opțiuni tapițate sau Edward pentru soluții orientate spre lemn ar fi potrivite pentru această masă.

Seria Birmingham de scaune a fost anterior asociată cu mesele Britain și articolul care le prezinta conține și soluția unor banchete derivate din scaunele Birmingham. La fel și pentru Tabak sau varianta mai generoasă – Roxy – putem construi banci. Vezi banca Roxy, tapițată cu imitație din piele Buffalo.

Banca Birmingham cu Masa Britain

Dacă vrei sa vezi imagini din expoziții unde piesele noastre sunt prezentate de către parteneri, atunci accesează articolul – Mobila din lemn masiv la expoziții europene

Alegeți ce vreți, cum vă place și cât vă permite bugetul, însă vă recomand să nu faceți alegerea doar din prisma prețului, în detrimentul calității. România are resurse, insuficient vizibile online, știu, dar extrem de apreciate la export, acolo unde trimitem și noi mobilă de 25 de ani. StejarMasiv.ro este revista dedicată lemnului, scrisă de producători, pentru informare, nu pentru reclamă.

Cu drag, de calitate fără rabat.

Avem și un model cu blat de 8 cm – Masa Bastion – o fortăreață care are nevoie de spațiu

4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Exit mobile version