Masa model Farmer realizata din brad si stejar

masa din lemn masiv Masa Farmer

Modelul Farmer de masă fixă poate fi realizat din stejar sau din brad, cu efecte și percepții diferite. Dacă un designer de interioare ar sta de vorbă cu un alt coleg de breaslă despre detaliile subtile ale amenajărilor folosind aproape același model sau concept, fabricat din două esențe de lemn diferite, atunci ați asista la o descriere senzorială, plină de elemente descriptive demne de regretatul Radu Anton Roman. Eu unul, când îl auzeam cum folosește adjective proprii limbii române, metafore și construcții lingvistice elaborate pentru a descrie savoarea bucătăriei, efectiv îmi ploua în gură.

Masa Farmer

Similar, efectul stejarului, este de noblețe, masivitate prin rezistență, durabilitate în timp, puritatea fibrei și naturalețea lemnului ce trebuie de regulă prezentat fără un finisaj care să acopere, ci doar să protejeze. Bradul, pe de altă parte este un element comun, mai des întâlnit și care lasă privitorului senzația de deja-vu, de simplitate, tot naturală, dar oarecum mai comună, pentru că-l vedem mai des și suntem obișnuiți să-l reperăm și în elemente de dulgherie, terase, elemente de susținere, foișoare sau garduri.

În cazul lemnului recuperat, vechi, deja patina timpului impune un respect suplimentar, i se conferă suplimentar o demnitate din cauza vârstei, apreciem rezistența în timp, și durabilitatea peste ani. Bradul refolosit, provenit din elemente de lemn vechi are fibra modificată, ca și ridurile unui moșneag. Vorbim de frumusețe prin învechire și apreciem trecerea timpului cu succes. Evităm să discredităm piesa tocmai datorită vechimii, așa cum nu criticăm depunerile de pe fundul unei sticle de vin vechi. Tocmai aceste elemente sunt de apreciat, în loc să fie respinse.

masa Farmer din lemn de stejar masiv
masa model Farmer rustic din lemn de brad recuperat

Ambele modele pot fi comandate și designerul de care vă vorbeam mai înainte vi le-ar propune pentru a desăvârși o amenajare interioară de succes în cazuri diferite, cu elemente comune, dar cu subtilități de percepție diferite. Bradul necesită un spațiu mai rustic, eventual un șemineu, grinzi aparente pe tavan, un decor similar unei cabane, pe când stejarul se impune evident pentru a fi destinat unor amenajări mai distinse, chiar elegante care doar amintesc de predispoziția proprietarilor către mobila în stil rustic. Dacă înnobilăm masa Farmer de stejar cu scaune tapițate elegant, dacă aranjamentul încăperii este sobru, dar nu rustic, dacă amenajăm masa cu sfeșnice de argint, și nu cu blide de ceramică ca și în cazul mesei de brad, atunci deja sper că am conturat diferențele dintre cele două esențe de lemn.

Perfecțiunea stă în detalii, baza amenajărilor se începe de la elementele de fundal și se desăvârșește cu finețuri decorative.

masa Farmer din lemn de stejar masiv
masa Farmer din lemn de stejar masiv
masa model Farmer rustic din lemn de brad recuperat
blat de masa rustic din brad

Dimensiunile disponibile pentru cele două mese sunt 200, 220, 240 cu lățime de 100 de cm și la înălțimea standard ergonomică de 78 cm.

Finisajul se recomandă e fi din tonurile de miere, nuanțe de galben, iar lacurile mate. Ideea finisajului este de a proteja și nu de a acoperi. Apreciem lemnul pentru fibra și nu ca suport. Dacă vrem doar suport, pe care oricum îl acoperim cu vopsea sau fețe de masă, atunci putem alege suport de fier cu blat de PAL sau MDF, e neimportant. Însă efectul final e complet diferit.

Cu drag, de lemn vechi și nou, de natural și veritabil.

Am mai scris despre aceasta masa –Masa din lemn masiv model Farmer [derivații de design]

6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    ARE CINEVA NISTE PLANURI DE EXECUTIE PENTRU O CASUTA DE GRADINA GEN CAMPING??

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Exit mobile version