Casa de lemn, interior de lemn, design interior unitar

Living modern in spatiul functional de sub scari

O familie de prieteni si-a facut la Bucuresti, o casa pe structura din lemn, imbracata in rigips, care dupa relatarea descriptiva ” nu are lemn vizibil nicaieri, doar putin la peretele de langa trepte”. Nu e ok, o casa din lemn, chiar daca lemnul e doar in cadre, care e ceva diferit, adica nu e integral din lemn, ci doar structura de rezistenta, ar trebui sa emane caldura. Si cei ce-si fac casa zidita, prefera peretii imbracati in materiale calde. Personal am o problema cu perfectiunea planeitatii pe care o da o placa de Rigips. Imi doresc sa fiu inconjurat de materiale organice, nu ECO ca trend unic, ci natural.

Cabana de lemn, decoratiuni interioare rustice

Asa ca m-am gandit cum mi-ar place sa arate in viziunea mea, interiorul unei case de lemn. Decorarea rustica, in stil ferma cu acele obiecte vechi pentru decor adunate ca vechituri, cu partea utila din camera sculptata in lemnul peretilor, in asa fel incat structura are si decor si functionalitate, asa cred ca se potriveste dupa gusturile mele.

Mobilarea ar trebui facuta cu piese vechi, pe care se mai vede inca vopseaua laptoasa, veche, scorojita, de sub care fibra lemnului apare la fel de frumoasa. Partea absolut uimitoare a lemnului este ca o bucata de lemn masiv, vechi de 100 de ani, odata slefuita, arata fibra lemnului la fel de frumoasa ca si la prima prelucrare. Sub stratul invechit si innegrit fibra este neatinsa. Trebuie doar redescoperita.

E cel mai bine de evitat supraincarcarea pentru a nu deveni sibaritist. Lemnul este nobil, ofera eleganta si pentru a fi modern trebuie utilizat temperat, cu moderatie, ca si in imaginile de mai jos.

Idei de design interior cu lemn

Amenajare sub scara de lemn cu sofa si biblioteca

 

Mobila de bucatarie cu lemn natur, neprelucrat pentru tablia mesei

Amenajare minima cu functiune maxima pentru spatiul destinat gatitului

Varianta de living cu semineu modern si spatiu vitrat larg

Decor clasic, rustic cu piatra si lemn in stil traditional

 

 

Varianta de living cu semineu modern si spatiu vitrat larg
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →