Casuta din lemn masiv, un refugiu din mediu rural

refugiu în mediu rural

In ultimii ani s-a observat  tendinta ridicarii de constructii noi ca un refugiu din mediu rural, ceea ce insemna zone pitoresti si adevarate oaze de liniste. Refugiu din mediu rural reprezinta pentru multi dintre noi o evadare dintr-un mediu stresant, ostil. Ne putem relaxa în spații mici, cu confort minim destinat odihnei și cu acces facil la natură. Veranda, terasa, tinda sau decking-ul sunt mai importante decât spațiul interior generos. Oricum ne dorim să fim înconjurați de verde, de lemn, cu siguranță, iar timpul cel mai potrivit sunt weekendurile din timpul verii.

Cei de la  Onix Architects, Olanda au tinut cont de acest lucru cand au construit o casuta simpla, ecologica  din lemn masiv pur. Fatada si interiorul din lemn masiv se incadreaza perfect in cadrul pitoresc al locului, iar prezenta semineului ofera „ cottage-ului” o doza de intimitate. De fapt construcția este un Garden Shed, nu are spații de dormit, ca urmare deducem ușor că aici se vine doar dimineața și seara proprietarii se întorc în locuința lor, cu caracter permanent.

Proprietarii si-au dorit un loc micut unde sa se poata relaxa  nu neaparat sa locuiasca, iar acesti tineri arhitecti au reusit sa-l construiasca. Să nu vă surprindă simplitatea construcției, are toate caracteristicile necesare confortului, plus tonuri de design modern. Lemnul termotratat este utilizat atât la exterior cât și la interior.

Mi-ar placea sa ma relaxez intr-o astfel de casuta, voua nu?

refugiu din mediu rural

refugiu din mediu rural

refugiu din mediu rural

refugiu din mediu rural

refugiu din mediu rural

refugiu din mediu rural

Am mai văzut doar la Stuttgart asfel de spații urbane, sau din vecinătatea orașului, destinate celor care vor să se relaxeze sau să fie mai creativi, în mijlocul naturii. Descrierea acestui loc cuprinde un lot de 200 de mp, cu 36 de mp construibili, cu acces la canalizare, apă și butelii de gaz. Electricitatea poate fi produsă doar cu ajutorul panourilor solare. Evacuarea apei pluviale se face în micul pârâu din apropiere, iar accesul în clădire pe o alee cu pietre dispuse aleator. Este foarte important ca amenajarea lotului să fie cât mai puțin tehnologizată, fără a include acces auto sau confort ce ar putea să o transforme în locuință permanentă.

Interesant concept, reglementări stricte, legi aplicate și populație care respectă recomandările pentru a se bucura de niște facilități. Pare că se poate numi civilizație?

Refugiu din mediu rural, ca și concept, dar localizare urbană în totalitate.

Articole similare

© StejarMasiv.ro 2025. Toate drepturile rezervate.