Masa plianta pentru amenajarea spatiilor mici

masa plianta

Pentru amenajarea spatiilor mici este nevoie de ingeniozitate, de cumul de funcții și utilitate sub un aspect agreabil. Cand seful Kamprad de la Ikea se gandea sa dea jos picioarele de la o masa ca sa nu mai ocupe atata spatiu la transport, dintr-o idee practica a declansat o afacere ce are astazi proportii gigantice la nivel international. Totul fiind bazat pe ideea de minimizare a spatiului. Locuintele mici, care necesita o amenajare ingenioasa, au nevoie de mobila modulara, plianta, care sa indeplineasca mai multe functiuni si sa ocupe cel mai mic spatiu disponibil.

Masa, ca si volum, ocupa spatiul central al unei incaperi. Volumul cuprins in paralelipipedul ce o incadreaza este intrecut doar de dulapuri, dar astea de pe urma au avantajul de a sta lipite de perete. Cumva intre ideea lui Kamprad si conceptul de modularitate sta ideea de PLIABIL.

Update 2017 – Idei pentru producție în regie proprie

Maria Flap – masa plianta superextensibila marca Bruno Mathsson

Avantajele sunt multiple, in primul rand economia de spatiu, dar ideea de design functional pare a prinde tot mai mult si depaseste nivelul de functionalitate, ajungand chiar sa fie o moda. De ce sa nu dai jos oglinda de pe perete si sa sa faci o masa din ea? Sau un dulapior sa ajunga birou de studiu? Amenajarea spatiilor mici este o bucurie și pentru cel ce le imaginează și pentru cel ce descoperă funcționalități ascunse.

Ia puneti neuronii la alergare si sper ca macar veti zambi la ce idei au produs cateva minti crete in imaginile de mai jos. Nu sunt produse fabricate de noi, însă utilitatea lor e de netăgăduit și merită găsite undeva. Dacă nu sunt produse de serie fabricate nicăieri, pot fi fabricate pe comanda de la Dragos sau Ionut.

masa plianta

pat pliant

masa plianta

masa plianta - amenajarea spatiilor mici

masa plianta - amenajarea spatiilor mici

masa plianta

masa plianta

masa plianta

 masa plianta - amenajarea spatiilor mici

 masa plianta - amenajarea spatiilor mici

amenajarea spatiilor mici
masa plianta ascunsa in dulapior de perete

amenajarea spatiilor mici

Din pacate nu producem nici unul dintre modelele de mai sus, deși intenționez ca proiect personal dezvoltarea unui model propriu, mai frumos și mai mare decât cele prezentate. Până atunci sper să găsiți variantele de mese extensibile – Provence sau Madrid suficient de atrăgătoare.

Le-am prezentat în articolul – Masa de 10 persoane | Masa extensibila,  și Amenajare interioară cu masa Provence și scaune Cello

Cu drag, pentru mesterit

Sursa foto

 

masa plianta
12 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →