O masa imensa din lemn masiv | China partea I

O alta masa , mai mica, de doar 8 m serveste pe post de birou de receptie O alta masa , mai mica, de doar 8 m serveste pe post de birou de receptie

O masa imensa e chiar uriașă, însă vorba aia cât China de mare nu e corectă, câtăvreme China nu e chiar așa de mare. A se vedea Rusia, Canada … Algeria.

N-am idee cum percepeti China, poate fiecare dintre noi si-a imaginat ca e locul de unde vin creioanele cu guma-n capat si jucariile ieftine si colorate. Asta pana in ’89. De atunci China a evoluat, financiar continuu, apoi incet si constant a capatat glas ajungand astazi sa domine lumea economica. Am avut ocazia si am profitat de doua calatorii, in interes de serviciu, una in Beijing si alta in zona Shanghai-ului.

Personal m-a frapat platitudinea generala a unui popor obedient. China se misca cu forta si viteza unei testoase uriase. Coasta estica e plina de orase dezvoltate peste imaginatie si populata cu prea multi oameni cu bani, mai multi decit putem concepe. Masinile de lux, brandurile internationale, hotelurile cele mai opulente isi gasesc locul intr-o zona unde in esenta societății nu s-a modificat mare lucru in ultima suta de ani. Si aici ma refer la conceptia despre viata, la modul general. Toti capii de familie au ca prim interes asigurarea bunastarii  odraslelor, care preiau acelasi concept si ciclul se repeta. De mii de ani. Betisoarele si ceaiul ii vor insoti pretutindeni pe chinezi iar lemnul si piatra nu vor pierde din pretuire nicicand.

In cele mai multe locuri din China, diferite si variate ca amplasament si functionalitate, pretuirea mostenirii si raportarea la traditie este firul ce ghideaza vietile oamenilor. Alaturi de sticla si otel am gasit intotdeauna o vaza sau un obiect vechi din lemn asezat la loc de cinste.

Masa dintr-un singur trunchi de copac
Masa dintr-un singur trunchi de copac

In hotelul Saecy, din Wuyi Mountains, locatie faimoasa pentru ceaiul produs aici, am fotografiat cea mai mare masa facuta dintr-un trunchi de copac. Are 15 m lungime, 3 m latime si 20 de tone greutate. Nu am putut traduce denumirea speciei arborelui, asa ca asta ramane o necunoscuta. Valoarea mesei, care are functie pur decorativa, este de peste 700.000 de yuani, adica mai mult de 100.000 de USD. A fost amplasata acolo inainte de finalizarea constructiei si gazduieste doar 2 vaze antice din ceramica si o statueta a unui celebru maestru local in prepararea ceaiului.

Am sa revin cu partea a doua maine.

Masa dintr-un singur trunchi de copac - Hotelul Saecy Wuyi Mountains
Masa imensa dintr-un singur trunchi de copac – Hotelul Saecy Wuyi Mountains
Statueta maestrului in prepararea ceaiului - Hotelul Saecy Wuyi Mountains
Statueta maestrului in prepararea ceaiului – Hotelul Saecy Wuyi Mountains
Marginea mesei are doar coaja copacului indepartata si lacuita
Marginea mesei are doar coaja copacului indepartata si lacuita
Grosimea blatului depaseste 50 de cm
Grosimea blatului depaseste 50 de cm
O alta masa , mai mica, de doar 8 m serveste pe post de birou de receptie
O alta masa imensa , mai mica, de doar 8 m serveste pe post de birou de receptie

Cu drag, de moda veche si traditie.

Mobel Amadeus - Sigla noua 2021
https://www.mobelamadeus.ro/
Masa dintr-un singur trunchi de copac
12 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →