Castel de jucarie – Set de lemn pentru construit

jucarii de lemn

Adriana îmi spunea zilele astea ca regretă vremurile când imaginația copiilor completa jucăriilor toate atributele pe care nu le aveau. Adică o păpușă Barbie superaccesorizata nu va lăsa loc de nimic in plus, are de toate, par, haine, trusa de machiaj, ochi care se mișcă … totul.

Expresia Adrianei a fost ca imaginația trebuie exersata astfel încât chiar si  lingura de lemn, sa poată purta o rochie, să ii pună copilul ochi desenați cu pixul si mâini din creioane. Jucarii vor trebui întotdeauna, locuri de joaca pentru copii la fel.

jucarii din lemn

Sa nu credeți ca am dat in mintea copiilor si acum voi avea ceva împotriva jucăriilor moderne. Sunt frumoase, însă prea tehnologizate. Copii cred ca ar trebui să imagineze, sa inventeze, sa conceapă mai multe feluri de folosire a aceluiași obiect. Lumea lor e una nedefinită, curiozitatea ii caracterizează iar ingeniozitatea nu are margini. Pentru cei ce aveti copii, mergeți la frigider si mai consultați odată ultimele desene ale odraslelor si cereți explicații pentru ca ați uitat deja legenda care explica de ce cele doua linii si cercul din desen îl reprezintă pe tata lucrând la mașină.

Castel din lemn

jucarii de lemn

Când am văzut prima data setul de mai jos am zâmbit cu drag la amintirea cow-boy-ilor si indienilor călare de acum 30 de ani, la care le vopseam pantalonii si caii cu SIGMARON. Vă mai amintiți?

jucarii de lemn

In castelul, fortul, cetatea de mai jos, mai mare sau mai mica si-ar fi gasit locul mai bine decat intre improvizatiile de iarba, bucati de lemn si bolovani pe care le foloseam cand eram copil. Sau nu? Ma indoiesc daca nu contrazic ideea de mai sus, de a simplifica dotarea si de a lasa imaginatia sa foloseasca din jurul copiilor ceea ce gasesc la indemana. Nah, nu vreau sa ajung ca parintii nostri, care spun ca pe vremea lor nu au avut calculator. Pai da nici nu exista. Nu vreau sa ajungem sa zburam pe luna si sa am pretentia ca copii sa se joace cu pietre si smocuri de iarba. Nu cresc nici unde pe Nava Enterprise din Star-Trek.

jucarii de lemn

Încap într-un castel de lemn și un frate și o surioară. Dacă nu găsiți de cumpărat, atunci un CNC și o placă de stratificat vă pot fi loc de joacă și bucurie pentru pitici.

jucarii de lemn - castel
Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Castel de jucarie - Set de lemn pentru construit 12
jucarii din lemn
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →