10 idei pentru mese amenajate în exterior

10 idei pentru masa in aer liber

Fă-ți iarna car și vara sanie

Dacă nu ninge și nu avem parte de o iarnă adevărată am ajuns să mă gândesc la 10 idei de amenajare pentru masa de exterior pe care o doresc la livada. Văd la meteo că în alte zone sunt casele troienite și drumurile impracticabile, mi-aș dori să vină la noi în Maramureș iarna cea adevărată, așa cum era în copilăria mea. Nu mă gândesc deloc că îmi doresc cod roșu și apeluri la 112, dar noi ne-am descurcat bine cu zăpada de câte ori am avut parte, oamenii de aici nu tremură de frică când se aștern fulgii.

10 idei pentru masa in aer liber

Ieri am fost pe la livada si inca peisajul este dezolant, mi-ar place să pot trage cu mouse-ul de o perdea si sa schimb vremea asta umedă și rece cu cea de vară, cald și înverzit totul. Pentru atunci mă sfarm cu gândul că anul acesta trebuie să îndeplinesc 4 deziderate.

  • să construiesc un șopron din lemn, pe o platformă betonată unde să adăpostesc sculele și tractorașul,
  • să termin drumul de acces care are 150 de m si în acest moment este doar acoperit cu balastru
  • să înființez grădina de zarzavaturi și plante aromatice ( deja am cumparat semințe și Adriana planifica totul sa fie pregătit)
  • să construiesc o masă cu banci la umbra nucului din centrul livezii și să facem prima iesire cu toți cei dragi la un cazan de ciorba și un grătar ( de ciuperci și legume, nu neapărat de carne)

10 idei pentru a lua masa la iarba verde

Evident că masa și băncile vor fi rustice, solide și durabile, nu intenționez să le mut sau să le strâng când nu stăm acolo, dar pentru cei care au casă și curtea e amenajată poate că cele 10 idei de mai jos au o altfel de punere în practică. Cred că sentimentul de bucate așezate la o masă alături de oamenii de suflet este greu de înlocuit sau de povestit, este unul care trebuie trăit. Totul are alt gust, îți pică bine să te bucuri de aerul curat și de prepararea mesei mai mult decât de gândul la înfulecat. Dacă totul vine și după puțintică muncă fizică, care crește apetitul, apoi dragii mei să știți de la mine că ”acolo eu, să mor aș vrea, acolo vreau eu să trăiesc”.

Am citit undeva că ”să îți crești sau sa îți cultivi singur hrana este ca și cum ți-ai tipări proprii bani”. Începutul acesta de an m-a pus pe gânduri cu alimentația și am decis că voi selecta cu mai multă atenție ce bag în gură, cât mănânc și cum trăiesc fiecare zi. Familia este cel mai important aspect al vieții mele și clișeul despre ”cele mai bune lucruri în viață sunt gratis” îmi sună continuu în gând.

N-am cazut în reverie nici în melancolie, deși am umplut acest articol cu citate. Am conștientizat mai mult importanța simplității și vreau să fac mai mult ca să ajung la stadiul de a-mi alcătui ziua din activități bogate sufletește și neîncărcate negativ de apăsări. La livadă sper să pot munci fizic cât mai mult, simt o nevoie acută de mișcare. Vreau să ma bucur cât mai mult de Adriana, de copii, să îi învăț tot ce am primit și eu la rândul meu de la bunicul meu. Îmi vin în minte arc de alun, praștie cu gumă de Artex, cules de ciuperci, făcutul focului.

Ș-apoi să ne punem la masă, cam așa ar trebui să arate:

Să fie pentru toată lumea idei și sugestii, de la simple la elaborate, pentru gazon sau pentru terase elegante. Aer curat să fie din plin !

Cu drag, de voie bună.

10 idei pentru masa in aer liber
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.