7 mobiliere pictate

dresor french albastru pictat

Daca pictura este o nebunie, atunci este o dulce nebunie, pe care oamenii ar trebui sa o caute.  Si daca ea este intradevar o imitatie a naturii ( Seneca), cum ar fi oare ca natura si arta sa isi creeze impreuna propriul drum? Realizez odata ce incep sa scriu acest articol, ca acesta creatie a luat viata din secolul  al XVI-lea, in aproape toata Europa: din Suedia, Anglia, Tarile de Jos, Normandia, Germania, Austria, Polonia, Ungaria, mergand in Transilvania pana in Rusia si Tarile Baltice. In Romania,  sasii au fost cei care au adus aceasta forma de arta, cu influente predominant maghiare.

Cu o singura pensula si un ocean de imaginatie si talent , mobila pictata a reusit in timp sa dea un rafinament  inimaginabil ( pentru mine cel putin) oricarei locuinte.

Dragii mei, priviti una dintre cele mai frumoase forme de arta…MOBILA PICTATA!

pictate

pictate

pictate

servante pictatedulap - mobile pictate

masa si scaune pictate

lada de zestre

Sunt puține ateliere unde mobilele sunt pictate, cel mai recent despre care am scris in 2016 este proiectul Furnisteria. Am și publicat imagini cu piese de mobilier pictate manual de Andra Pădureanu și sper să nu renunțe la această îndeletnicire. Să știți că oamenii caută în online acest subiect, că există interes și că locațiile horeca, mai ales cele care oferă cazare în camere cu mobila pictată au parte de apreciere și de un real succes.

cabinet pictat
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.