Atmosfera de vacanta … casa de pe coasta Oceanului Atlantic

arhitectura casei casa cu piscina

A venit vara!… si din acest motiv imi permit sa va fac si sa imi fac in ciuda, scriind articole despre superbele case de pe plaje si coaste.

Astazi va voi propune un design contemporan, dar cu siguranta plin de lemn masiv. Rezidenta „ Cutler” este situata in Block Island Sound si are o priveliste uluitoare spre Oceanul Atlantic. Printr-o combinatie de lemn masiv si sticla, stilul minimalist al acestei case scoate in evidenta superba natura reprezentata prin padure si ocean.

Tinerii arhitecti Murdock au pastrat o linie simpla, curata si naturala, atat in exteriorul cat si in interiorul casei. Lemnul masiv placat se imbina foarte frumos cu peisajul luxuriant. Forma contemporana este compensata de interiorul cald, confortabil si relaxat al interiorului.

Enjoy

arhitectura casei Atlantic

arhitectura casei Atlantic

arhitectura casei

arhitectura casei

arhitectura casei

arhitectura casei

arhitectura casei

arhitectura casei Atlantic

arhitectura casei

arhitectura casei

arhitectura casei Atlantic

Cu siguranta ideea de a detine o casa de vacanta, ca locuinta secundara destinata relaxarii nu este comuna tuturor celor care muncesc, insa visatorii au motiv sa includa acest tip de resedinta in aspiratiile lor. Pentru cei aflati la munte casa de vacanta e la mare, si invers pentru locuitorii de pe malul marilor si oceanelor. Cu ceea ce nu sunt de acord este suprafata mult prea extinsa, care nu ar trebui sa fie proportionala cu statutul financiar al detinatorilor. Nimeni nu poate folosi mai mult spatiu, nu poate dormi in 2 paturi sau manca asezat pe mai multe scaune.

O explicatie plauzibila apare doar daca familia e foarte numeroasa si daca e asa atunci proportionalitatea aceasta este cea mai nimerita a fi pusa in practica.

Cu drag, de soare, apa calda si liniste-n suflete.

Sursa foto

arhitectura casei
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Da, e o placere sa urmaresti asemenea mesteri! Caramizile parca sfideaza gravitatia, dar din cate am inteles din comentariul mesterului, sunt doua explicatii pentru care caramizile nu cad: sunt uscate si absorb umezeala compozitiei, daca ar fi umede s-ar desprinde. iar a doua explicatie este in constructia sub forma de bolta, care duce la autosustinerea constructiei.
    Cat despre compozitia liantului, este simpla: nisip, var si ciment. Liantul trebuie sa fie subtire, umed, nu uscat/tare, pentru a putea fi absorbit de caramizile uscate.