Blaturi rotunde din stejar

blaturi rotunde din stejar

Și azi când scriu despre blaturi rotunde, și la telefon, și în emailuri, am sentimentul că vorbesc direct cuiva, nu doar compun text ca să suflu aerul, sau cum zicea un cunoscut gazetar român – vorbe de înălțat zmeul.

Am început să scriu convins că tonul sincer, direct, cu puncte pozitive sau negative de argumentare va convinge și cel ce va cumpăra un produs fabricat de noi va cunoaște povestea, originea produsului și va avea încredere în mine că nu-l mint sau aburesc descriind mobila din stejar din Baia Mare ca pe ceva ce face minuni, ca și calul orb, dar curajos când s-a lovit de stâlp … știți bancul, sper.

Se cer blaturi rotunde în general de către doamne, domnii mai reușesc să îi conving că pătratul are cu 27 % mai mare suprafață, costă la fel și e mai ergonomic. Când discut cu o doamnă nici măcar nu mai aduc vorba, n-are rost. Cercul și sfera sunt de asemenea sacre pentru majoritatea arhitecților și designerilor de interioare.

Mi-amintesc de vizita mea într-un magazin de mobilă din nordul Bucureștilor, când apropiindu-se de mine, un angajat al magazinului m-a întrebat direct – Produceți mobilă? M-a surprins pipăind cu degetele sub buza blaturilor de la mesele expuse și aplecându-mă să văd cum este făcută prinderea.

Dacă reprezentantul comercial al unei firme vă oferă detalii despre produs, cum este fabricat, din ce, cu ce e finisat e posibil să nu fiți departe de originea produsului respectiv. Să cumperi de la producător e fapt rar, să găsești producătorul fără reclamă e curat noroc, doar dacă ajungeți din Google prin rezultat organic pe StejarMasiv.ro. Nu că noi am fi singurii producători prezenți online, fără reclamă plătită de 10 ani. Mai știți alții?

Tot așa și eu explic celor interesați de blaturi rotunde că sunt mai multe tehnici constructive, cum se aleg și de ce merită unul sau altul. Alegerea trebuie să fie justificată.

În principal, în ordinea crescătoare a calității, implicit și a prețului veți găsi blaturi rotunde din stejar produse astfel:

Noi producem doar din ultimele 3 categorii.

MDF cu blind de 5 mm este o solutie pentru scăderea prețului, apreciată îndeosebi de HORECA. Aici depinde de forma circulară sau rectangulară, bordura este sau nu din masiv. Producem rar astfel de blaturi și achiziția lor se justifică de către HORECA pentru că la 5-7 ani, invariabil, acest tip de mobilier se schimbă pentru redecorare sau împrospătarea locației.

Când cumperi pentru tine acasă ai vrea să ai ca la pantofi, piele și înăuntru și afară. Sau ca la geacă, puf de gâscă peste tot, dacă o porți tu, dacă e echipament de lucru, care se schimbă des, merge și cu umplutură sintetică.

blaturi rotunde din stejar
blat stratificat cross laminated

Blat stratificat din fâșii cu grosime de cca 3 mm este un produs cross laminated, mai dur decât lemnul masiv și mai stabil. Este un produs Premium la care suprafața vizibilă are imperfecțiuni ce tind spre mulțimea nulă, permițând o selecție excepțională a fibrei. Vedeți mai sus? N-are ranforsări, nu se deformează.

blaturi rotunde - ranforsari pe dos
Blaturi rotunde din stejar 16

Ultimul dintre cele 3 tipuri de blaturi rotunde este și cel mai des fabricat de noi, cel din elemente continue, pline, masive de stejar, lipite pe contrafibră, cu bordura dublată și ranforsări metalice pe dos, plus crestături de detensionare. Aceste întărituri nu sunt necesare la cele Cross Laminated, însă la cele din masiv clasic se impun ca precauții pentru a preveni deformarea/ curbarea/crăparea suprafeței.

Manopera producerii unui astfel de blat este laborioasă, consumatoare de timp, pentru ca dublura să aibă fibra în oglindă pe toată circumferința blatului.

Aplicarea cantului dublat - masiv 100%
Blaturi rotunde din stejar 17

Noi apreciem lemnul sub toate formele de imperfecțiuni pe care le are natural. Când spui masiv la blaturi rotunde din stejar te referi că este scândură pe toată grosimea. Nu ne place să aruncăm lemn de foc, pentru a selecta doar stejarul cu fibra perfect uniformă, fără nod sau crăpătură. Celor care strâmbă din nas le fac comparație cu pielea omului, așa e și scândura de stejar, cum ai și tu un semn, o cută, un rid, o arsură sau o cicatrice, așa are și lemnul imperfecțiunile lui.

Natura e naturală, perfect este doar artificialul.

blaturi rotunde - fibra diferită
Blaturi rotunde din stejar 18

Așa că te uită cititorule, fie că vei cumpăra sau nu ceva din produsele noastre la cele două blaturi rotunde de mai sus. Unul are lemn cu fibră închisă și imperfecțiuni pronunțate, de aceea pe acela îl vom finisa cu Alb Mat, Bassano Oak, English Antique – nuanțe închise sau culori de acoperire cum e alb și negru, pe când pe cel din stânga imaginii, îl vom alege pentru finisaje deschise, cum e Natural Oak, Corn Antique, Old Brown.

Toate sunt frumoase, lemnul e puțin, e valoros, munca e la fel la ambele blaturi. Știu sigur că fiecare va avea cumpărătorul lui, nu este lemn de aruncat, sau urât. La foc ajunge doar rumegușul, capetele de debitare, coaja și toate astea le depozităm într-un depozit de deșeuri cu ciclon, ca să le folosim iarna, în centrala pe deșeuri.

Așa ți-aș spune și la telefon, așa cum citești aceste rânduri …

Mese fabricate din stejar cu astfel de blaturi:

S-aveți sănătate nesfârșită, voi toți aceia ce iubiți lemnul, fie că-l prelucrați fie că-l achiziționați.

Mobel Amadeus - Sigla noua 2021
Blaturi rotunde din stejar 19

4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.