Boluri segmentate strunjite din lemn

artar si castan

Boluri segmentate

Ieri, un cititor și prieten care iubește lemnul, pe nume Laurențiu, mi-a atras atenția asupra unui produs, de artizanat, care pentru orice meșter tâmplar poate reprezenta o piatră de încercare grozavă. Cred că realizarea bolurilor de lemn, din segmente, lipite și apoi strunjite, este un examen greu pentru oricine spune că are cunoștințe de tâmplărie. Dacă cineva își închipuie că e treabă ușoară, atunci vă invit să dezbatem împreună acest subiect.

Fericirea întipărită pe chipurile celor de mai jos, și luați aminte că sunt oameni cu barbă sau păr alb, denotă bucuria reușitei, după muncă multă, greu de măsurat, sau de cuantificat în bani. Frumusețea temei de tâmplărie este că nu există limite, complexitatea este atât cât alege meșterul să își asume. Segmentul de boluri segmentate este destinat decorațiunilor interioare, deși aș tinde să cred că meșterul care realizează lucrarea este cel mai încântat de proces.

Boluri segmentate din lemn

Toate imaginile de mai jos le-am găsit pe situri din afara României și eu nu am cunoștință de realizări de acest gen (și complexitate) de la noi din țară. Sunt convins că există și aici oameni pricepuți, care chiar pot să pună în practică realizări complexe, de acest gen.

Nu extind textul și am să las imaginile să fie edificatoare, admit că este o parte incitantă și frumoasă, dar la care nu mă pricep.

Boluri segmentate din lemn

artar si castan - Boluri segmentate

bol conic

faza finala a strunjirii

platou

prelucrarea primara a unui bol

procesul de fabricatie

schita proiectarea bolului segmentat

Bol segmentat înainte de strunjire

Segmented Wood bowl by Hal Metlitzky

 

din lemn de padouk, castan si artar
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

6 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Super

 2. #2 Comentariu nou

  Buna seara
  Primer, grund, culoare ( mai multe varinate) si apoi lac. E valabil si la parchet? Ce gama de produse recomandati?

 3. #3 Comentariu nou

  Superb. O adevarata arta. Probabil cand o sa imi iau primul meu strung pentru lemn, o sa incerc realizarea unui bol…macar unul simplu. 🙂

 4. #5 Comentariu nou

  Soțul meu face așa ceva lasati-mi o adresa si am sa va trimet câteva imagini cu creațiile lui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.