Bucatarie exterioară – lasă imaginația să zburde!

bucatarie

Dacă ar fi să încep simplu, aș zice că în bucatarie găsești tot ce îți dorești. Acolo e aparatul de cafea, acolo se află frigiderul, acolo se află masa la care mănânci, la care stai în povești cu cei dragi, ori la o țigară. În ultimii ani, bucătăriile au fost dotate și cu televizoare, tocmai ca să facă încăperea mai plăcută pentru cei care o folosesc.

Dar dacă stai la casă și ești norocos să ai și o mică grădină, bucătăria din casă poate să îți pară departe. Și te decizi să faci o bucatarie afară. Vorbesc în cunoștință de cauză, am o verișoară care stă la casă, are grădină mare și petrece mult timp afară, după amiaza când termină serviciul. În casă, sufrageria și bucătăria sunt într-una, un open space în care se simte miros de mâncare când gătește. A rezolvat problema, rugându-și soțul să îi improvizeze o bucătărie în garaj.

bucatarie

S-ar putea să-ți placă și: Știați despre conceptul de Home exchange?

Bucătăria din garaj e foarte folosită și pe timpul iernii, mai ales când are de gătit mult în preajma sărbătorilor. Rămâne în grija soțului curățatul aragazului :).

Dar asta e o soluție de compromis găsită de mereu inventivul român. Apropo, azi vorbeam cu o voluntară din Franța care-mi spunea că e foarte surprinsă că noi mâncăm la orice oră. Ei sunt educați să aștepte ora de masă, iar dacă nu pot mânca la ora respectivă, sar peste masă și mănâncă la următoarea.. Pentru ei, bucătăriile exterioare au rostul petrecutului de timp afară, de a găti împreună cu invitații într-un spațiu mai generos decât bucătăria din casă. Știți că se poate să nu facem noi totul când primim musafiri? Ci să gătim împreună cu aceștia?

bucatarie

Dacă ești priceput și inventiv, nu ai nevoie de multe lucruri ca să rezolvi o mică bucătărie pentru grădina ta. Te scutește de statul singur în casă, la cratiță, dacă ai musafiri. Și îi obligă să participe la treabă.

Spor să aveți!

 

bucatarie

 

bucatarie

bucatarie

bucatarie exterioara
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.