Bucatarie neconventionala | Stilul german modern

mobilier unicat

Un articol despre o bucatarie neconventionala dedicat celor care privesc spațiul de gătit ca un muzeu.

Aseara revedeam blogul lui Adi Hadean cu articolul despre revenirea femeilor in bucatarie. A adunat aproape 100 de commenturi, barbati fericiti ca cineva le spune off-ul,  altii care bateau șaua să priceapa iapa, doamne, gospodine, incepatoare sau cunoscatoare intr-ale vietii si familiei, lume multa si pe alese. Cred ca pitipoancele si cocalarii, ca să folosesc niste termene abjecte, dar prea definitorii pentru societate, s-au abtinut sa scrie si chiar nu frecventeaza asemenea cercuri neinteresante.

Totul a evoluat, se modernizeaza, se schimba intr-un bine … stiu eu cit de bine o fi, dar cica avansam. De parca la bucatarie nu tot temperatura conteaza, gustul de fum, ingredientele cit mai putin industrializate, de dorit cit de putin aditivate, cu provenienta verificabila, sanatoasa. Parca uleiul si untura nu pateaza la fel, sau laptele cind da in foc nu e la fel de greu de spalat.

Admir ca exercitiu de imaginatie variantele moderne de bucatarii, cu inoxuri si sticle sclipitoare, insa raman adeptul mobilelor pentru bucatarii in stil vechi. Un model de bucatarie ce imi ramane la suflet si care cred ca va ocupa spatiul in casa mea e prezentat in articolul Mobila de Bucatarie L’italiano Vero. Dintre produsele fabricate de noi, cea mai apreciata masa de bucătărie se numește Provence și în varianta extensibila minimă are dimensiunile de 140×80 cm, adică încape în orice bucătărie.

Pentru cei care folosesc bucataria ca parte integranta a decorului interior, fara pretentia de a fierbe sarmale sau de a framanta aluat ii invit sa apeleze la tendintele moderne germane. NU va ganditi cumva ca posesorii unei bucatarii de genul asta, nu se duc la Oktober Fest si nu se ung pe degete cu Wurst sau ca nu le curge berea in barba.

Bucatarie neconventionala

Mobila de Bucatarie neconventionala
Bucatarie neconventionala
Bucatarie sub forma de insula suspendata
Bucatarie neconventionala
Bucatarie sub forma de insula suspendata
Bucatarie neconventionala

Bucatarie neconventionala

Mobila de bucatarie moderna
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →