Casa de lemn din Parcul Municipal din Baia Mare

casa maramureseana Casa de lemn din Maramures

Pentru cei care vizitați Baia Mare ca introducere înainte de a vedea Maramureșul istoric și ajungeți în Parcul Municipal, mai nou Regina Maria, puteți vedea de aproape, pe îndelete, o casă maramureșeană, tradițională, de lemn de stejar. Este poziționată lângă complexul Athos, care aparține unuia dintre deținătorii de fabrici de mobilă din Baia Mare, care se îndeletnicește cu prelucrarea stejarului.

Ca apreciere pentru acest material nobil a relocat această casă, real autentică, în apropiere de restaurantul său. Veți găsi și la interiorul amenajării mult lemn, pe terasă sau la Pizzerie. Aproape de această locație, la vreo 500 de m se găsește și Muzeul Satului, la poalele Dealului Florilor. Este îndeosebi apreciat de cei ce se căsătoresc și care pot avea parte printre casele vechi de o ședință foto de neuitat.

Apreciez demersul d-lui Deac și reiterez ideea că nu trebuie niciodată să uităm de unde am plecat.

casa maramureseana din Parcul Municipal
Casa de lemn din Maramures, Parcul Municipal Regina Maria
casa maramureseana
casa maramureseana din Parcul Municipal
casa maramureseana
Casa de lemn din Maramures

Firma care a decis relocarea acesei case este o companie activă și apreciată în producția de mobilier, însă pare că acum se axează și pe locații HORECA pe care le amenajează folosind preponderent lemnul. Locațiile deținute de ei sunt printre cele mai vechi și apreciate de băimăreni, cei care și înainte de 89 și azi păstrează aminirea locurilor vechi și apreciază reînvierea lor.

casa maramureseana
2 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    caut firma care se ocupa cu construirea de cabane din lemn masiv de stejar,

    • #2 Comentariu nou

      Nu avem o solutie deocamdata, de aceea lucram la partea de comunitate. Sper sa revenim cu informatii noi pe la sfarsitul verii …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.