Casa de vacantă din Australia | UTZ Sanby Architects

casuța de vacanta

Se presupune că o casă de vacanță ar trebui să-ți ofere altceva decât pereți și beton. Cei de la UTZ Sanby Architects au luat în considerare dorința investitorului de a se concentra pe priveliște, pe impactul minim asupra mediului și pe dorința de a conferi detașare și relaxare prin folosirea la maxim a ambientului natural. Cu ceva timp în urmă am tratat subiectul –La ce privim de pe terasă?– iar articolul de față este dedicat integral panoramei. Construcția, din articol, casa de vacanță …

casa de vacanta

Construită pe o pantă, folosindu-se de peretele stâncos plus câțiva piloni de beton, fără fundație, desigur, casa Church Point – un greenhouse atât ad-literam cât și conceptual, destinat evadării în natură este un proiect pilot foarte apreciat, care va determina investitorul să repete acest demers. Planul casei este liniar, foarte simplu, cu baza construită ăe o platformă cu pardoseală de lemn, ce întâlnește solul stâncos în partea din spate a casei. Alura întregii case reproduce sulueta unei nave, cu prova si pupa rotunjite, plutind deasupra solului, iar acoperișul, simplu într-o apă completează foarte fericit întreaga amenajare.

releveu casa de vacanta

Este greu de zărit pentru un ochi neavizat, singura pată de culoare este ușa principală de intrare care este vopsită într-un roșu puternic, contrastant cu întreaga paletă coloristică a casei. La ușa principală se ajunge urcând scările metalice ce pornesc de la garajul situat mai jos pe pantă.

casa de vacanta

casa de vacanta

casa de vacanta

casa de vacanta

casuța de vacanta

 

casuța de vacanta

casa de vacanta

 

casuța de vacanta
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Unde pot gasi masuta see you ceasul incorporat?

  2. #2 Comentariu nou

    Unde pot gasi masuta see you ceasul incorporat?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.