Casă în stil mediteranean – lucrarea arhitectului spaniol Enrique Johansson

casa mediteraneeana

Această casă minunată a fost concepută de arhitectul spaniol Enrique Johansson în stațiunea de vară Cadiz. Echilibrul între interior si exterior al acestei case mi se pare uimitor. Nu putem spune că există un element vedetă, casa în sine este unul.

Inițial, proprietarii au locuit în acest paradis doar vara, însă de când casa a fost dată pe mâna designeriței Carmen Brujo, cuplul a hotărât să rămână permanent aici. Acum ei trăiesc într-o vacanță continuă în fiecare zi.

exterior de lux
design Enrique Johansson

Dar haideți să analizăm puțin această construcție în stil mediteranean!

De la intrarea principală îți dai seama că este o casă pe care nu o poți ignora.  Betonul în forme cubice creează un exterior puternic și iar ușa albastră un stil eclectic.intrarea in casa

De asemenea, ușa scoate în evidență  claritatea interiorului alb. Stilul modern al scării evidențiază  elementele arhitecturale puternice ale casei. Podelele de calcar lasă designul în sine să se joace cum vrea, iar combinația de eclectic cu vintage  aduce o modernitate plăcuta si deloc rece încăperii. Masa din imagine seamănă izbitor cu cea din articolul nostru despre mediere.

living room

Poate sunt prea îndrăzneață însă aș fi propus o masă cu un stil eclectic – Masa Firenze.

Peretele de sticlă din living permite luminii naturale să bucure zilnic proprietarii, iar șemineul față/verso este separatorul perfect între living și dinning room.

living room eclectic Enrique Johansson
design Enrique Johansson

Un zid de beton care te conduce în grădină împreună cu mobilierul rustic stil cabană, te invită la bucurie și relaxare.

terasa in stil eclectic vintage

 

Bucataria este singurul spațiu ultra-modern  care se abate de la stilul eclectic-vintage.  În alb și negru, cu accente ultra moderne din oțel inoxidabil este genul de bucătărie minimalistă, aerisită. Insulița din mijlocul ei oferă locul perfect pentru a-ți trage un scaun și a urmări maestrul bucătar în acțiune. Enrique Johansson preferă simplitatea și suprafețele neîncărcate.

bucatarie minimalista

Am ajuns și la dormitor… este casual și confortabil – este „acasa.” Este rustic cu comode erodate și o bancă albastră vintage. Pereții, tavanul și podeaua  fiind albe oferă o luminozitate foarte plăcută incăperii.

dormitor vintage - realizare Enrique Johansson
design Enrique Johansson
casa mediteraneeana
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

5 comentarii Adaugă comentariu

  1. Chiar daca e zi libera va invit sa va ganditi la bricolaj.

  2. Chiar daca e zi libera va invit sa va ganditi la bricolaj.

  3. Eu am vazut o casa in stilul acesta chiar in apropiere de Baia Mare. Se pare ca la noi, unii chiar nu au nevoie si de Marea Mediteraneana.

  4. modelulu prezentat mai sus este foarte modern si foarte frumos dar si greu de realizat

  5. #5 Comentariu nou

    ce fromoase

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.