Casuta de lemn ca prezentare

casa lemn

Mă declar dezamăgit de firmele producătoare de case și cabane din lemn de la noi din zonă, din Maramureș. Am primit câteva cereri în acest sens și am încercat să le găsesc oamenilor un răspuns. E frustrant să vezi cereri primite de la oameni interesați cert de acest subiect, să le pasezi producătorului și să te rogi apoi de el să binevoiască măcar să răspundă. Ceva nu e kosher aici, nu se pupă idealul din conceptul comercial, cu realitatea firmelor din teren. E lipsă de respect să eviți să răspunzi unei cereri, cred că e la fel ca-n fotbal, ocaziile ratate se răzbună și vine o vreme când îți pare rău, amarnic, de cei pe care nu i-ai băgat în seamă și ți-ai dori să se întoarcă.

cabana de lemn

Răspunsul este simplu, cred că le merge prea bine, au de lucru pentru clienți din străinătate și nu catadicsesc nici măcar să ofere un răspuns. Am avut o cerere de 68 de case de lemn, cu planuri detaliate, tot ce trebuie, din partea unui potențial client din Asia, pe care am înaintat-o către 2 firme mari din zonă și am rămas mască să constat că nu au avut timp să răspundă măcar negativ. Mai bine îmi ziceau ” Nu facem dom’le, nu putem să încărcăm mai mult capacitatea de producție” și basta.  Am sunat de mai multe ori pentru a reaminti celor îndreptățiți și am primit doar amânări.

Așa că nu mă miră în acest moment că firme din Ukraina vor să intre pe piața noastră și am un sentiment că vor și reuși, în contextul indiferenței firmelor locale. Poate că după ce firmele străine vor prinde rădăcini aici, se vor trezi și ai noștri să se uite și la ei în curte, unde vor vedea că e prea târziu să își mai consolideze poziția. Am primit oferte de la firme ukrainiene și de uși, și de mobilă, și de case de lemn. Nu am intrat încă în contact cu toate, dar cu cei care fac case de lemn am fost curios și am cerut detalii. Căsuța din imaginile de față, este produsă cu titlu de prezentare, ca un panou publicitar. Prețul este unul foarte bun, la banii ceruți de ukrainieni poți cumpăra la noi în țară doar containere de locuit și diferența mi se pare clar în favoarea caselor de lemn. Dimensiunile casei de lemn pentru prezentare sunt mici de tot, are multe elemente pentru exemplificare, cum se face etajarea, ușile, ferestrele, scara de acces exterioară.

Aștept să văd dacă discuțiile continuă și putem aduce o căsuță cu titlu de prezentare și să o afișăm undeva vizibil. Sunt curios de reacții și de concretizarea unor posibile comenzi.

casa lemn

casa din busteni

case din lemn

case lemn

Cu drag, de lucru bine facut.

case din lemn
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Buna,
  Eu am vrut sa încep de vreo 3 ani o afacere privind construcția de case din lemn rotund dar am renunțat la idee deoarece am crezut ca piața din romania o acoperă firmele din Harghita și Covasna care se ocupa cu asa ceva. Daca as avea o certitudine ca ar exista comenzi pentru asa as începe o astfel de afacere.

  • #2 Comentariu nou

   Salut,
   Ce inseamna certitudine? Să fie comenzi care asteapta infiintarea atelierului pentru a fi onorate?
   Certitudine nu va fi niciodata, e legea economiei, pune pe taraba ce ai de vandut si bate-te cu concurenta. Cel mai bun castiga, desi nici eu, nici nimeni altcineva, nu e dispus sa piarda bani si timp ca sa aflu ca cineva e mai bun ca mine.
   Nu am alta varianta, dar cred ca un atelier de acest gen, va avea de lucru tot timpul, atat pentru intern cat si extern.

   Trimite-ne ce ai facut, prezentam si vedem ce reactie au oamenii, ce zici?

 2. #3 Comentariu nou

  draguta, dar cam micuta din punctul meu de vedere (fara a vedea un plan) … sper ca au si alte modele de case din busteni … si ca au si un pret atractiv …

  • #4 Comentariu nou

   foarte de acord, dar este o piesa de prezentare, pentru a fi expusa. Astept si eu planuri mai detaliate si preturi pe care le voi prezenta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.