Subiectul pat supraetajat este de actualitate daca esti parinte, Google este martor de câte ori se cauta acești termeni.
Polemica iscată de pe urma publicării articolului despre Camere amenajate pentru mai mulți copii m-a convins de faptul că sunt mulți părinți care au aceeași problemă ca și mine. Mai mult dilemă, nu problema, nedumerire sau nevoia de elemente pentru a se putea hotărî.
În funcție de spațiul disponibil, care tind să cred că nu este prea generos, de cele mai multe ori, trebuie să imaginăm soluții care să fie maximizate din punct de vedere ergonomic, să nu ne rupă buzunarele dar și mai important să placă celor pe care îi vor deservi, adică copii. Reacțiile generate de articolul Oare copiii chiar își doresc ceea ce amenajăm noi în camerele lor? și părerile primite prin email, de cereri privitoare la acest aspect arată clar că de cele mai multe ori, camera copiilor refletă frustrările părinților din vremea copilăriei. Copii noștri ajung să primească, și ne enervează cumplit că nu apreciază, ceea ce de fapt ne-am dorit sau am perceput noi, cu mintea de copil că ne doream sau ne plăcea. – Eu și acum visez la tractorașul cu pedale din Neckermann –
Avem câteva tipuri constructive, care clar implică supraetajarea. Sus ar fi locul celui mai mare, iar jos cel mic, dacă sunt 2, dacă-s mai mulți … mă depășește. Trebuie de asemenea ales între supraetajarea clasică sau cea pe colț și mai important de înălțimea la care ridicăm patul de sus, cu câștigul de spațiu, utilitate reală, șamd. Mai trebuie gândit biroul/birourile, amplasarea lor, cât și spațiile de depozitare, aât pentru haine cât și pentru jucării. Ridic acum problema amplasării spațiilor de depozitare, cu termen lung, la îmbinarea peretelui cu tavanul, cred că acolo e spațiu berechet și e cel mai puțin folosit. Scriu toate acestea pentru că sunt în faza de proiectare, cu termen de execuție primăvară/vară 2015 a acestui spațiu + mobilare. Deja ne-am hotărât că holurile vor găzdui în acea zonă rafturi pentru cărți, pentru că altfel aș micșora spații de care mă folosesc mai bine goale, pentru acces și libertate de mișcare.
Am inclus mai jos 4 modele de pat asupra cărora am zăbovit cel mai mult, căutând inspirația pentru forma finală a ceea ce îmi doresc să fie camera copiilor.
M-ar ajuta să formulați o părere, cum credeți că e mai bine pentru ei?
Idei pentru pat supraetajat
Modelul de pat suprapus pe care l-am fabricat – Paturi suprapuse <=> paturi supraetajate
3 comentarii Adaugă comentariu
Felicitari pentru articol!
Primul model se apropie de ce am gandit impreuna cu sotul pentru copiii nostrii(2 fetite). Pentru o camera de apartament de aprox. 13 m patrati ne-am gandit la doua paturi supraetajate,ambele fete vor sta la etaj, sub un pat vor avea doua birouri pe latimea patului cu scaunele inspre interiori(copiii nu cred ca au probleme in a sat inghesuiti :), iar sub celalalt pat vor avea o canapea extensibila cu 2 locuri pentru a se zbengui ziua daca vor si pentru a dormii noi parintii cu fetele in camera când avem musafiri, paturile vor fi fata in fata, iar pe un alt perete vor fii doua dulapuri(pentru fiecare cate unul) de 80 cm latime, cu doua usi cu perete despartitor in interior, 4 – 5 polite intr-o parte si bara pentru umerase in cealalta parte, in partea cu canapeaua, ne gândim si la o biblioteca.
Pana nu se definitiveaza cat de cat cresterea coloanei vertebrale, nu este ok pentru nici un copil sa scrie la masa / birou complet orizontal. Masa de lucru/biroul, trebuie sa poata fi ajustabil iar tabila de scris sa aiba un anumit grad de inclinatie a.i. copilul sa stea cu spatele drept atunci cand scrie. Cautati pe net – este o firma din Otopeni care vinde astfel de mobilier (scolar). Deci din start trebuie sa alegeti o combinatie de paturi fara birou la primul nivel. nu vreau sa fac reclama – este un fapt de care m-am lovit ca parinte si am avut noroc sa dau de un pediatru grozav mi-a explicat care e cauza.
Bună ziua! Vă rog să mă contactați prin e-mail, aș dori o ofertă pentru un pat suprapus.
Mulțumesc!