Concursuri de taiat busteni – Stihl Timbersports

Stihl Timbersport Stihl Timbersport

Timbersport … de regulă este asociat cu numele producătorului de motoscule – Stihl. Eu unul dețin 4 astfel de scule, diferite, pe benzină și sunt declarat fan al brandului austriac.

In 17 iunie 2018 incepe –Festivalul sculptorilor cu drujba editia a II-a – Pensiunea Cerna

Daca pe canalele TV pe care le urmariti v-ati saturat de politica fariseista si de telenovele siropoase va invit sa acordati timp pentru un sport extrem, extrem de practic. Taietorii de busteni de lemn, denumiti mai nou atleti, adica de prin 1970 cind s-a tinut primul campionat gazduit de Iugoslavia si Ungaria, constituiti ca federatii si asociatii, cu campionate internationale foarte bine organizate care beneficiaza de sprijinul brandurilor consacrate de fabricanti de scule si masini pentru industria exploatarii lemnului.

Dacă vă uitați la filmul de mai jos sper să remarcați că este vorba despre oameni, despre performanțe și trăiri. însă omul este centrul acestor întreceri.

Cele mai importante competitii sunt:

 • Stihl TimberSport
 • Lumberjack World Championship
 • Woodsman
 • World Logging Championship

Tarile care domina clasamentele sunt Noua Zeelanda, Australia, Canada, Statele Unite, Cehia, Franta, Elvetia si Regatul Unit al Marii Britanii. Am inceput cu Noua Zeelanda pentru ca liderul echipei acestei tari este aproape de „nebatut” in ultimii 15 ani.

Anul acesta, Timbersport si-a gasit gazda in Norvegia, in orasul Lillehammer, gazda Jocurilor Olimpice de iarna din 1994.

Competitiile au citeva probe specifice de indemanare in care om si masina sau unealta isi pun la bataie sansele in mod real, la probe foarte riguroase in care timpii rezultati sunt uneori halucinanti. De exemplu taierea a 3 rondele dintr-un bustean cu tot cu pornirea drujbei in 6 secunde. Uimitor.

Pentru proba pe echipe sunt 4 etape diferite parcurse individual, in lant de catre cei 4 componenti ai echipei reprezentative nationale:

 • taierea unei rondele dintr-un bustean cu o drujba standard.
 • taierea cu toporul in doua a unui bustean asezat orizontal, pe care concurentul sta in picioare.
 • taierea unei alte rondele cu joagarul, manual.
 • taierea unui bustean in doua cu toporul, de data asta asezat vertical pe un suport.

Poate v-am deschis apetitul, am sa exemplific cu magini, fara nici o aranjare temporala sau de locatie, le-am selectat doar pentru frumusetea imortalizarii momentului.

Wallpaper Stihl Timbersport
Wallpaper Stihl Timbersport
Wallpaper Stihl Timbersport
Wallpaper Stihl Timbersport
Arden Cogar Stihl Timbersport
Arden Cogar (USA) Stihl Timbersport
Stihl Timbersport
Stihl Timbersport
Stihl Timbersport
Stihl Timbersport
Stihl Timbersport
Stihl Timbersport
Stihl Timbersport 2008
Stihl Timbersport 2008

Stihl Timbersport 2011

Stihl Timbersport - Passau
Stihl Timbersport – Passau
Stihl Timbersport 2012
Stihl Timbersport 2012

Stihl Timbersport Österreich

Pentru antrenament poate incercați o secure atipică – Topor de spart lemne model Leveraxe

Cu drag, de sport si voie buna.

Stihl Timbersport
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  lemnu si scluptura in lemn ma ajutat sa trec peste un mare necaz in viata mea.

 2. #2 Comentariu nou

  foarte frumos felicitari Calin, Sărbători frumoase !

 3. #3 Comentariu nou

  Din punctul meu de vedere pina la 0-3 ani trebuie sa fie practice pentru mama , in primul rand patutul trebuie sa aia partea de jos mobila sa se poata ridica sa nu te apleci pina la pamant de cate ori plange copilul
  -cele gen printese sunt de privit ………pentru ca tot timpul va fi un copil agatat ( daca nu al tau al prietenilor ce vin in vizita)de „minunatele perdele” si aduna prea mult praf
  -si nu vad practice acele paturi suprapuse , cu scarite si briz brizuri cred ca sunt gandite pentru copii de varsta apropiata dar…………cine culca 2 copii odata ………stie despre ce vorbesc …….si apropo eu nu as rezista sa cobor treptele alea cand ma trezesc dimineata sincer nu mi se par sigure

  – as mai renunta is la sertarele de jos pentru ca isi prind degetele

  – iar pentru masa de infasat daca as face -o din lemn as renunta la sertarele din partea de mijloc ca sa o pot transforma la un moment dat intr un mic birou

  in concluzie votez poza 1 si cea cu mama si copilul