Corabie în sticlă – fabricată din lemn

Corabie in sticla verticala

Nu cred că exista cineva care să nu-și fi dorit așa ceva, o corabie în sticlă – fabricată din lemn. Pe lângă frumusețea operei de artă în sine, indiferent dacă cel ce o deține are replica unui vas celebru sau o simplă corabie fără nume, persistă întrebarea nerostită : Cum o fi realizat această minunăție în interiorul sticlei, care până la urmă are gâtul atât de scurt.

În afara contextului, dar legat de abilitatea meșterului, știam un banc despre un medic ginecolog, reciclat la un curs de mecanică care a luat examenul de asamblare a setului motor, deși a scos un timp de zece ori mai lung decât cel cerut, pentru că a dus la bun sfârșit operațiunea lucrând doar prin gaura țevii de eșapament. Cam același nivel de dexteritate e necesar și pentru a construi o corabie de lemn, cu tot ce presupune realizarea unei machete reușite, adică toate detaliile, chilă, lemnul punții, catargele, velele, vinciuri și frânghii, cârmă, ancoră, tot tot, în miniatură.

Prima data, am să vă prezint căteva modele finite, cu sursa imaginilor de pe www.shipmodel.com și www.modelships.de, apoi am să încerc sa aduc mai aproape de cititori tehnica realizării lor. Importanța navelor este crucială în construirea imperiilor, cel englez și spaniol sunt printre cele mai cunoscute, însă si olandezii și francezii datorează corăbiilor o bună parte din istoria lor.

corabie în sticlă
corabie în sticlă
corabie în sticlă
corabie în sticlă
corabie în sticlă
procesul de introducere
dexteritate unică
opera de artă în sticlă
corabie în sticlă

Este foarte diferit procesul față de tradiționala pară în sticlă, peste care se toarnă pălincă. Aici e vorba despre artizanat, despre o migală greu de explicat. Se modifică scule, se folosesc pensete și elemente ajutătoare foarte ingenioase. Istoria trebuie păstrată, chiar dacă duce mai mult spre ficțiune.

Black Pearl in the Bottle

Am găsit aici o scurtă descriere foarte interesantă.

Credit goes too http://www.magx.com/bizarre/fascinating-ships-in-a-bottle.html

8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    pentru a vopsi in alb un patut din lemn masiv lacuit natur e necesara slefuirea lacului sau se poate doar degresa si apoi vopsi in alb? Puteti sa recomandati niste produse de calitate pentru aceasta operatiune? Multumesc!

  2. #2 Comentariu nou

    Buna ziua,
    exista vreun site specializat in Romania care vinde machete in sticla?
    Sunt foarte intersat de asaceva la modul cat mai serios posibil

    • Buna ziua,am descoperit din intamplare acest site.Eu ma ocup cu producerea,montarea barcilor in sticla.Locuiesc in Spania de peste 21 de ani,am avut si expozitie aici unde traiesc,in Olot,pot sa-ti trimit poze,daca vrei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.