Cort de viking – formă, construcție și utilizare modernă

cort de viking

N-am vazut nici un cort de viking în tot serialul Vikingii, deși l-am urmărit cap-coadă cu deosebită încântare. Totuși, consultând mai multe surse online, tind să cred că soluția constructivă este foarte întâlnită, apreciată și simplu de realizat. Am găsit pe un site – http://olafr.blogspot.com – o suită de imagini descriptive și foarte edificatoare despre cum se construiește un cort de viking astăzi și cred că partea tehnică nu necesită mai multe explicații. Îmi doresc să atrag atenția asupra unei construcții simple, care folosește puțin lemn și pânză sau foaie de cort, ca utilitate și utilizare contemporană.

Văd acest cort de viking ca fiind foarte potrivit pentru taberele de copii, unde aceștia se pot bucura de o reușită în urma unui efort minim. Lumea copiilor este diferită ca intensitate a percepțiilor și trăirilor, noi, adulții ar trebui să nu scăpăm ocaziile care îi vor marca pe termen îndelungat. Bushmenii adevărați au fost copii cu experiențe în natură – cățărat, făcut focul, excursii și drumeții, înot în ape libere. Cei pasionați de istorie și reproduceri ale unor scene de demult, din nordul Europei fac des apel la astfel de soluții de campare.

Pe de altă parte un cort de viking se poate dovedi o soluție extrem de elegantă pentru amenajarea unor standuri de artizani la târgurile de meșteșuguri și tradiții. E adevărat că pânza respectivă nu oferă adăpost foarte trainic împotriva ploii, decât daca este confecționată din foaie de cort. În schimb se montează și se demontează extrem de rapid, conferă un aspect firesc și normal unui stand de artizan, plus că aduce un efect de magnet pentru trecători. E greu să treci cu vederea un astfel de cort, mai ales dacă cele câteva elemente din lemn au parte de o sculptură minimă, fie chiar și traforarea unor modele.

cort de viking

Pentru glamping, despre care am mai scris cu ceva timp în urmă, chiar și în țara noastră, cu vremea asta greu de prognozat poate fi o soluție absolut spectaculoasă. Se poate campa cu stil, în casute din lemn foarte frumoase, departe de cele de la Ocna Sugatag. Combinarea a mai multe structuri bazate pe forma literei A, dintre care unele să fie pentru verandă iar altele pentru spațiu închis de dormit se poate dovedi o idee de succes, cu priză la cei pe care vizați să îi atrageți într-o zonă frumoasă unde priveliștea este cheia încântării. Un cort de viking pe plaiuri mioritice poate avea capetele sculptate cu lupul dacic și este gata integrat.

Despre ce vorbeam:

Cu drag, de simplitate absolută.

cort de viking
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Foarte interesant, hai sa-l facem, eu fac cusăturile din pânza de foarte buna calitate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.