Cu casa la plimbare

autobus modificat in rulota

Din dorinta de libertate a miscarii si totodata din fascinatia pentru spatiile mici si intime, arhitectul Hank Butitta a renovat un fost autobuz de scoala si l-a facut bun de luat casa la plimbare. Nu este pentru noi o noutate acest concept de design, insa este inca un fenomen relativ rar.

Designul inteligent al acestui arhitect include multe elemente interesante care sa aduca un plus de confort autobuzului/casa.Suprafetele din lemn masiv si rafturile care se ascund cand nu mai ai nevoie de ele, sunt elementele care pe mine ma incanta.  Datorita faptului ca arhitectul a folosit lemnul masiv ca material vedeta,  uitam ca vorbim de un autobuz, simtindu-ne astfel ca acasa.

P.S: Probabil va intrebati cat ar costa o asftel de casuta…ei bine, Butitta  a platit 3000$ pentru autobuzul vechi si 6000$ pentru renovare si restaurare.

arhitect ingenios cu casa la plimbare

casa din autobuz - arhitect ingenios cu casa la plimbare

bucataria din autobuz

rafturi pentru economisirea spatiului arhitect ingenios cu casa la plimbare

cu casa la plimbare

vechi autobuz de scoala arhitect ingenios cu casa la plimbare

Cu casa la plimbare vacanțele capătă alte dimensiuni, dispare nevoia de cazare și timpul petrecut realmente într-un loc sau altul este complet diferit perceput. Cum e să mergi 3 zile într-un loc, când plouă iei casa la plimbare și te duci unde prognoza meteo spune vreme frumoasă? Cochetez cu ideea aceasta și având în vedere numărul mare al membrilor familiei mele cred că devine pe zi ce trece tot mai fezabilă. Timpul petrecut efectiv cu ei în vacanțe ar crește, nu poți merge cu autobuzul 7 zile în concediu, trebuie cel puțin 3-4 săptămâni să merite.

Mașinile europene nu permit asta, cei care au transformat VW Camper nu pot nici visa la astfel de spații. Trasul rulotei nu-i la fel de economic și confortabil pe stradă, mai ales în zone cu carosabil îngust. Am scris mai demult și despre construcții din lemn cu funcțiune de motorhome, dar e dificil de omologat așa ceva în Europa.

Uffff…. ce să mă fac? Voi cum faceți? Aveți vreunul dintre cititori astfel de idei pentru vacanțe?

autobus modificat in rulota
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.