De la cititori – Costin Tabra – Suport din lemn pentru prelungitor electric

din lemn de brad suport din lemn

Am să redau textul integral trimis de Costin Tabra pentru că apreciez fiecare email scris din suflet de iubitorii de lemn.

Buna seara,

Sotia mea este abonata la newsletter-ul Stejar Masiv si am vazut foarte multe lucruri frumoase si utile.

Incet-incet, am redescoperit o mai veche pasiune, cea a mesteritului in lemn. Sunt pasionat de tot ce inseamna mestesugarit, indiferent ca este vorba de prelucrarea lemnului, repararea unui ceas vechi sau readucerea la viata a unui mecanism uitat de timp sau de proprietar prin cine stie ce colt de magazie. Din pacate, faptul ca locuim intr-un bloc restrange enorm posibilitatile de amenajare a unui mic atelier, pe langa disconfortul fonic pe care l-as produce vecinilor.

Anul trecut am reconditionat integral o rulota, undeva in zona Slatina. Am avut ocazia sa cunosc oameni deosebiti, fara ajutorul carora nu puteam duce la bun sfarsit acest proiect care s-a intins pe mai bine de 6 luni.
Intr-una din zile, ca o mica detasare de treburile curente, m-am apucat sa mesteresc o bucata de lemn. Mi-a placut in primul rand aspectul oarecum salbatic si nefinisat al acelei bucati de lemn, modul in care se vedea fibra lemnului in lumina acelei zile de august. M-am uitat la ea si am inceput sa ma gandesc cum sa dau un sens practic acelei bucati de lemn care imi captase atentia… Si am gasit: foloseam de foarte mult timp un prelungitor cu o multipriza care, inevitabil, se incurca de fiecare data cand era utilizata deoarece avea vreo 10 m lungime. Ca un om cu simtul ordinii si al meticulozitatii ce sunt, acest lucru ma deranja foarte mult si trebuia gasita o solutie. Acea solutie a fost un suport pentru acel prelungitor, pe care l-am realizat din bucata de lemn despre care am povestit mai sus. Am lasat in mod intentionat obiectul final mai „din topor” in primul rand din cauza aspectului initial al lemnului. In plus, avand in vederea utilitatea produsului final, mi-am zis ca nu este nevoie de o superfinisare si o lacuire succesiva cu 2 sau 3 straturi, caci este vorba de un obiect utilitar, care trebuie sa para facut „la repezeala”, din necesitate.
Am lucrat acest suport cu mult drag, cu gandul ca voi face o bucurie acelor oameni care m-au ajutat de-a lungul proiectului si ca astfel le daruiesc o bucatica din sufletul meu. Am ramas deosebit de impresionat de faptul ca dintr-o bucata de lemn oarecare am facut acel obiect utilitar, de a carui utilitate ei chiar nu stiau, dar mai ales au ramas surprinsi de gestul meu de a-l realiza si de a-l darui.
Va scriu toate aceste randuri cu gandul ca acest mic suport rezultat ii va ajuta si pe altii sa vada utilitatea sa si, cine stie, sa fie realizat si de altii care au nevoie de un astfel de suport. Nu consider ca am descoperit roata, ci, asa cum si dumneavoastra prezentati diverse proiecte, doresc doar sa-l prezint ca o idee utila.
Va trimit si 2 fotografii ale obiectului final cu dragoste de mestereala,
Costin Tabra

Bucuresti”

din lemn de brad - Costin Tabra
suport din lemn – Costin Tabra
din lemn de brad - Costin Tabra
suport din lemn – Costin Tabra

Foarte frumos, mă bucură inițiativa de a-mi scrie mai mult decât pot exprima în cuvinte.

catalog de mobila din lemn masiv

din lemn de brad
1 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.