Definitia luxului opulent | Sibaritism

Decor de lux in amenajarea unui apartament Decor de lux in amenajarea unui apartament

Dictionarul marcheaza la cuvantul ” SIBARITISM ” nota explicativa ce defineste apartenenta si afinitatea catre luxul extravagant, opulent, exagerat, excentric.

Termenul este derivat din numele orasului grec Sybaris, binecunoscut in antichitate pentru inclinatia locuitorilor catre lux, cuvant devenit mai apoi derivat in variante ce definesc persoane, tendinte si curente devotate placerii si luxului.

Pentru exemplificare considerati ca un SIBARITIC doarme pe un pat de petale de trandafiri, insa somnul ii este deranjat de o petala indoita. Mitologia pomeneste referitor la caderea orasului Sybaris o istorisire aproape neverosimila: Cavaleria excentrica a orasului si-a invata caii sa danseze in sunet de muzica, astfel incat o atunci cind o armata inamica i-a atacat in acompaniamentul muzicii, au fost infranti foarte usor cind soldatii care atacau au zdrobit caii dansatori si calaretii lor neajutorati.

Pe scara nevoilor intocmita de sociologi, doar nevoia de putere peste semeni depaseste tendintele de satisfacere a nevoilor ce tin de confort, placere, arta si afinitati personale. Totusi, pentru cunoscatori, cu gusturi educate in lipsa nevoilor primare, se poate gasi o demarcatie intre bun gust de inalta arta si opulenta excesiva, exacerbare a unui ego nesatisfacut. Va las pe voi sa incadrati dupa bunul gust si plac imaginile de mai jos in categoriile EXTREM DE FRMOS sau EXAGERAT.

Camera decorata in stil victorian - sibaritism
Camera decorata in stil victorian – sibaritism
Mobila Ultra luxury de MJ
Canapea din colectia Ultra Luxury Black Edition de MJ
Decor interior opulent
Decor interior opulent – lemn utilizat in exces
Sybaritism - decor exagerat
Decor interior – sibaritism
Canapea de lux - sibaritism
Canapea de lux
Decor de lux in amenajarea unui apartament - sibaritism
Decor de lux in amenajarea unui apartament – sibaritism

Cu drag, de moda veche

Canapea de lux
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →