Design interior alb cu mobila din lemn masiv fabricată la Baia Mare

design interior alb - mobila din stejar masiv

Ideea de design interior alb unde să predomine imacularea ca idee generală, mă înfioară și personal n-aș avea curajul să recomand o astfel de alegere. Cred că decizia de a aborda un astfel de design trebuie să se bazeze pe multe aranjamente cu design interior alb, văzute direct sau în imagini, cumulat cu un timp de obișnuire și dezbateri între soți. La noi acasă, un perete din bucătărie cu faianță turcoaz este și azi un subiect tabu, pe care doar l-am acceptat din partea Adrianei, însă nu m-am împăcat cu culoarea nici azi, la mai bine de 4 ani.

design interior alb - mobila din stejar masiv

Să decorezi un Open Space cu tema design interior alb implică o sumă de piese care trebuie să aparțină aceluiași stil constructiv, culoare, textură și să se completeze reciproc. Un aspect importante este și evitarea aglomerării. Chiar dacă albul disimulează volumele dintr-o încăpere, totuși tendința de a umple spațiul cu utilitate trebuie temperată și folosit locul cu lejeritatea deplasării în gând. Albul maximizează distanțele, conferă senzația de imensitate unui spațiu restrâns ca volum, astfel încât tonurile de culoare, prin decorațiuni sunt vitale pentru delimitări. Cred că pentru cineva care preferă acest tip de design interior, preocuparea pentru detalii este omniprezentă și schimbarea sau împrospătarea decorațiunilor o ocupație zilnică.

Piesele albe în fabrică

Am fabricat toate elementele de mobilier din stejar masiv la începutul anului 2017, în 3 serii, începând cu masa Georgia. Masa a fost prima comandă, pentru a se edifica privitor la calitatea execuției. Ulterior au fost solicitate piesele din zona ansamblului multimedia, iar în ultima livrare am produs mobilierul de hol și piesele de depozitare anexe, care completează întregul aranjament.

Toate aceste piese sunt în București, într-o locuința rezidențială. Ne bucurăm de fiecare dată când primim imagini cu aranjamentul final, pentru că producția orientată spre export ne împiedică să prezentăm modelele fabricate într-un showroom sau în magazinul unui distribuitor.

Am scris de mai multe ori că suntem limitați la modelele serie produse pentru export, însă dacă timpul este o resursă fără limite stricte ne străduim să oferim soluții complete, strecurând în producție chiar și piese atipice. Derivând din dresorul Bold am construit corpurile cu uși, pe dimensiuni particulare. Standul TV este cel cu dimensiunea de 250 cm, cel mai mare. Mobilierul de hol este compus simplu din placă cu sisteme de agățare și dulapuri pentru pantofi, cu polițe.

Masa Georgia

Bariera comercială a dispărut după prima comandă, și aici mă refer la relația rece de schimb al banilor contra produse. Am discutat soluții tehnice, cu posibilitățile de producție în gând și solicitările punctuale ale beneficiarului contribuind decisiv la forma finală. Ni s-a acordat termen suficient cât să putem duce la îndeplinire producerea fiecărui lot, fără presiune de timp, beneficiarul urmărind rezultatul final ca țel important.

Imagini finale, cu design interior alb

Ca să nu creadă cineva că suntem sau pretindem că suntem perfecți, am avut și o situație pe care a trebuit să o soluționăm prin refinisare. Standul TV a suferit o îngălbenire după 2-3 luni de utilizare. Suspectez materialele de finisaj, că ar fi avut ceva, cert este că la a doua livrare, ni s-a arătat problema, dar tonul pe care am primit sesizarea este totul din această poveste. Expresia a fost cumva astfel : ”Standul TV a suferit o schimbare de culoare … veniți să vedeți … cum se poate rezolva?” Am decis pe loc să îl preiau, l-am adus în fabrică, a fost curățat complet finisajul inițial și refăcut din nou. Am păstrat cca 7 zile apoi produsul în fabrică să urmărim dacă mai apare vreo modificare și l-am re-expediat beneficiarului, cu scuzele de rigoare.

design interior alb - mobila din stejar masivLocuința lor a stat fără piesa respectivă cam 20 de zile, însă nu a strigat nimeni, nu s-au aruncat acuze sau vorbe și asta ne-a motivat să lucrăm mai repede, mai cu atenție și precauție. Am suportat costurile de transport integral, însă asta e cea mai mică problema. Apreciez calmul oamenilor care înțeleg și fac diferența între accidente neintenționate sau vicii de producție. Întotdeauna vorba bună aduce soluții mult mai eficiente, în condițiile în care partenerii discuției sunt oameni rezonabili, de bun simț.

 

Rezultatul final este foarte reusit, admit că îmi place și drept urmare, după această experiență pot afirma că optica mea privitoare la un design interior alb s-a schimbat radical. S-a reușit un aranjament interior cu gust, destins, util, foarte bine compartimentat. Urmează bucătăria, care se găsește în continuarea acestui living generos, poate vom primi imagini și cu această parte în varianta finală.

Cu drag, de oameni calzi și binevoitori.

design interior alb - mobila din stejar masiv
19 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.