Design interior de exceptie – în stil clasic

design interior elegant

Parcă desprins din filme, acest interior de excepție te face să crezi că este destinat doar aristocrației. Acum 50 de ani ar fi fost adevărat, fără îndoială.

Astăzi este nevoie doar de implicare și totul se reduce la a te orienta bine și de a acorda timp selecției dintr-o paletă larg disponibilă de produse. Un astfel de interior de excepție se alcătuiește în timp, cu implicare. E nevoie de viziune, să știi unde vrei să ajungi și să nu faci compromisuri. Imaginile din acest articol au darul doar de a inspira.

Culorile

Tonurile complementare de alb și crem cappucino sunt punctate pe alocuri cu tușe de maro aplicat pe lemn masiv. Pardoseala este dușumea, iar culoarea închisă, Old Brown, cu componentă de roșu în masa baițului aplicat pe lemn duce finisajul în zona clasică. Pentru asortare e musai și neapărat să alegi feronerie din alamă sau bronz antichizat.

scari elegante de interior

deisgn interior de exceptie

Covorul deschis așezat peste dușumea trebuie să găzduiască pentru contrast mobilier din zona de culoare a dușumelei. Astfel va funcționa ca separație și fundal de contrast. În România nu vei găsi la un design de excepție șemineu de acest tip, acesta este caracteristic zonei britanice. O sobă modernă, de steatită, va putea înlocui cu succes șemineul clasic.

Mobilierul

living room in culori neutre - interior de excepție

design interior neutru

semineu din pietre living interior de excepție

Bucătăria de mai jos este minim funcțională din cauza culorilor. Cu toate că e complet utilată, nu pare destinată unei utilizări intense. Grăsimea și aburii nu par la locul lor în această zona. Aș încălzi eventual mâncare cumpărată sau poți face un ceai ori o cafea. Cu condiția schimbării nuanțelor înspre zone de culoare mai permisive cu funcționarea unei bucătării poți menține un interior de excepție.

bucatarie alba si eleganta interior de excepție
interior de excepție în culori de lemn si alb

dormitor elegant

baie in culori neutre interior de excepție

Interior de excepție

Marmura din băi, aproape albă, cu mici inserții crem, este un atribut de curățenie. Admir curajul de a face această alegere, însă nu cred că se potrivește familiilor cu mai mulți copii cum suntem noi. Poate la vremea senioratului, așteptând ocazional vizitele nepoților poți păstra curățenia impecabilă în aceste zone.

Și tu poți primi calificativul de interior de excepție, în locuința ta, când nu încalci reguli de bun simț, eviți ostentația, te implici și cauți echilibrul pieselor componente. Să știi că sigur moderația ajută cel mai mult și când nu ai o soluție îndreaptă-te spre clasic. Excepția reprezintă abaterea de la regulă. Regula din păcate a ultimilor 20 de ani este mobilarea strict funcțională, cu elemente alese după cost și fără atenție la apartenența unui stil.

Un designer care vă va propune pentru un interior de excepție stilul eclectic face o greșeală fantastică de abordare, amestecând stiluri. Foarte rar veți vedea eclectic ceva de bun gust!

Cu drag, de bun gust!

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn

design interior elegant
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.